Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitatea BNR şi sectorul financiar, printre materiile opţionale pentru elevii de liceu din toamnă

Marţi, 31 Mai 2011 (16:50:32)

BNR a încheiat un protocol cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin care elevii de liceu, din clasele a XI-a şi a XII-a, vor putea alege din toamnă să învețe o disciplină despre activitatea BNR şi despre sectorul financiar.

"Avem un protocol global cu Ministerul Educaţiei. Avem o primă victorie, iar din toamnă elevii vor putea alege dintre materiile opţionale o disciplină despre Banca Naţională a României. Aceasta există în curicula aprobată de minister. (...) Ideea este de a forma un vocabular economic de bază, cu noțiuni despre ce înseamnă de exemplu dobândă, inflaţie, un credit, o bancă, dar şi misiunile şi funcțiile unei băncii centrale", a spus Mircea Mureşan, director adjunct al direcţiei comunicare a BNR, după o întâlnire cu elevii de liceu din Bucureşti.

La rândul său, Eugen Ovidiu Chirovici, consilier în cadrul BNR, a arătat că banca centrală derulează un proiect în cadrul căruia se întâlneşte cu elevii şi profesorii de la patru licee din țară pentru a afla care sunt necesitățile educaționale, respectiv modul în care ar putea contribui banca centrală la promovarea ştiinţelor economice.

"Într-o primă fază, proiectul presupune întâlniri în care ne dumirim şi noi cum putem ajuta, prin ce fel de programe, inclusiv ne gândin la un chit educaţional compus din lucrări pertinente şi bine alese care să le actualizeze informaţiile economice. Observăm că se simte o uşoară îmbătrânire a materialelor care le stau la dispoziţie", a spus Chirovici.

El a menționat că proiectul pilot a demarat în urmă cu trei săptămâni la un liceu din Târgu Mureş şi va cuprinde alte trei licee din Bucureşti şi Bacău. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea BNR şi sectorul financiar, printre materiile opţionale pentru elevii de liceu din toamnă.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea BNR şi sectorul financiar, printre materiile opţionale pentru elevii de liceu din toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei