Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul dintre vicepreşedinţii CJ Iaşi şi-a mutat biroul în stradă, în semn de protest faţă de DNA

Marţi, 31 Mai 2011 (14:37:23)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Victor Chirilă (PNL) şi-a mutat activitatea în stradă, marţi, la un birou improvizat amplasat în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de faptul că DNA refuză să-i ofere date legate de dosarul penal întocmit pe numele său.

Marţi la prânz, Victor Chirilă a instalat o masă şi mai multe scaune în faţa sediului CJ Iaşi, susţinând că stă la dispoziţia cetăţenilor, a primarilor şi a consilierilor din judeţ, fără a exista temeri că există aparatură de interceptare.

Chirilă a spus că marţi va sta în faţa instituţiei până la ora 16.00, iar începând de miercuri va protesta zilnic între orele 8.00 şi 16.00.

Pe masa amplasată de vicepreşedintele Victor Chirilă au fost aşezate două steguleţe, unul al României, celălalt al Uniunii Europene, iar pe o bucată de pânză a fost înscris mesajul "Loc fără microfoane".

"Aici ştiu sigur că nu sunt interceptat de nimeni. Este o formă de protest pentru că DNA nu ne spune de ce pe numele meu şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, au fost întocmite dosare penale. În plus, şeful CJ Constantin Simirad mă poate vedea pe geam din biroul său, fără a mai avea nevoie de vreo televiziune cu circuit închis”, a afirmat Victor Chirilă.

Celălalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei (PSD, a declarat că se solidarizează cu colegul său, afirmând că va sta şi el câteva ore pe zi, la aceeaşi masă, în faţa instituţiei.

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Iaşi, Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă (PNL), au anunţat, în urmă cu o săptămână, că îşi mută birourile în corturi în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de decizia DNA de a le fi montată aparatură de interceptare în pereţii birourilor.

Ulterior, cei doi vicepreşedinţi au anunţat că renunţă la protest, după ce Primăria Iaşi le-a respins cererile pentru amplasarea corturilor respective.

În 11 aprilie, vicepreşedinţii CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă şi social-democratul Constantin Adăscăliţei, au descoperit camere de luat vederi instalate în pereţii birourilor lor din instituţie, DNA precizând ulterior că au fost respectate toate procedurile legale în privinţa montării aparaturii.

O zi mai târziu, cei doi vicepreşedinţi s-au prezentat la sediul DNA Iaşi, unde fuseseră citaţi. La ieşirea de la audieri, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au spus că au aflat de la procurorii DNA că pe numele lor există dosare penale, dar că nu li-au prezentat acuzaţiile care li se aduc şi nici nu li s-a spus dacă este vorba despre un denunţ sau o plângere formulată împotriva lor.

Vicepreşedinţii CJ l-au acuzat pe Constantin Simirad că ar fi în spatele acestei acţiuni, ei susţinând că Simirad ştia despre amplasarea camerelor de luat vederi din birouri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre vicepreşedinţii CJ Iaşi şi-a mutat biroul în stradă, în semn de protest faţă de DNA.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre vicepreşedinţii CJ Iaşi şi-a mutat biroul în stradă, în semn de protest faţă de DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei