Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisie: Adopţia nu e posibilă dacă soţul adoptatorului a fost condamnat pentru trafic de droguri

Marţi, 31 Mai 2011 (13:59:16)

Senatorii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un amendament prin care se propune ca adopţia să nu fie posibilă dacă soţul adoptatorului a fost condamnat pentru trafic de droguri sau trafic de persoane.

Membrii comisiei au aprobat acest amendament, propus de reprezentantul CSM care a participat la şedinţa comisiei, cu ocazia dezbaterii raportului suplimentar la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei.

Reprezentatul CSM a explicat că această interdicţie nu este inclusă nici în Codul Civil nici în această lege.

Membrii comisiei senatoriale şi-au menţinut, cu acestă excepţie, raportul iniţial, care prevede, printre altele, că adopţia internaţională a copilului cu reşedinţa obişnuită în România de către o persoană sau familie cu reşedinţa obişnuită în străinătate poate fi încuviinţată numai dacă adoptatorul sau unul dintre soţii familiei adoptatoare este rudă de până la gradul IV inclusiv cu copilul sau adoptatorul sau unul dintre soţii familiei adoptatoare este şi cetăţean român.

Potrivit raportului care va fi transmis plenului, o nouă adopţie poate fi încuviinţată atunci când copilul adoptat are un singur părinte, care declară, prin act notarial, că noul adoptator a participat direct la creşterea şi îngrijirea copilului pe o perioadă neîntreruptă de cel puţin cinci ani.

Prin raport, a fost eliminată prevederea potrivit căreia copilul recunoscut din afara căsătoriei poate fi adoptat de către soţia celui care face recunoaşterea numai dacă paternitatea a fost stabilită sau confirmată prin expertiza filiaţiei realizată prin analiza serologică ADN.

Menţinerea raportului iniţial, cu un singur amendament, a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Proiectul de lege propus de Guvern vizează regimul juridic al adopţiei prin redefinirea noţiunilor de adopţie internă şi internaţională, precum şi stabilirea unor condiţii referitoare la adopţia şi măsuri referitoare la adopţia internaţională ratificate de România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie: Adopţia nu e posibilă dacă soţul adoptatorului a fost condamnat pentru trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisie: Adopţia nu e posibilă dacă soţul adoptatorului a fost condamnat pentru trafic de droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei