Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul vorbea în 2010 de un deficit de poliţişti de 13%

Marţi, 31 Mai 2011 (17:32:53)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Guvernul a promovat legea privind disponibilizarea poliţiştilor după ce în urmă cu un an, în strategia de ordine publică, preciza că există un deficit de 13% în personalul din cadrul Poliţiei.

Ponta a afirmat că Guvernul este incoerent în măsurile de siguranţă şi ordine publică, afirmând într-un an că există deficit de poliţişti şi în anul următor dorind disponibilizarea a aproape 9.000 de persoane din structurile MAI.

El a amintit de strategia naţională de ordine publică pentru anii 2010-2013, aprobată de CSAT şi de Guvernul Emil Boc prin HG, în care se afirma că există un deficit de 13% personal în cadrul Poliţiei.

"Este foarte greu să ai o strategie de ordine publică, siguranţa cetăţeanului, ceea ce înseamnă practic viaţa noastră de zi cu zi, dacă în 2010 vii şi spui şi aprobi în CSAT că ai un deficit, trebuie să mai măreşti cu 13% numărul poliţiştilor, iar în 2011 prin tot felul de subterfugii şi prin tot felul de cozi de topor vii şi adopţi în Parlament reglementări prin care de fapt să reduci numărul poliţitşilor. E un gen de politică incoerentă şi un gen de politică care pe termen mediu şi lung ne afectează pe toţi", a declarat Ponta.

Plenul Camerei a decis, marţi, ca din 1 ianuarie 2012 reconversia poliţiştilor al căror raport de serviciu încetează în urma reorganizării unităţii sau a reducerilor de posturi să se facă în "următoarele" şase luni după adoptarea acestor măsuri şi nu în "ultimele" şase luni dinaintea adoptării.

Prevederea constituie o modificare a Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului şi a fost cuprinsă într-un raport adoptat de Comisia de apărare şi votat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 172 de voturi "pentru" şi 130 "împotrivă".

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat în 2009.

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor nu a adoptat proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor era for decizional în cazul acestui proiect de lege, respins anterior de Senat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul vorbea în 2010 de un deficit de poliţişti de 13%.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Ponta: Guvernul vorbea în 2010 de un deficit de poliţişti de 13%3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei