Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: Nu aprobăm criteriile CNAS la internare, avem reguli care funcţionează bine din 2007

Marţi, 31 Mai 2011 (13:57:36)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu va aproba criteriile de internare propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), mai ales că există un ordin al MS din 2007 care funcţionează foarte bine.

"Decizia Ministerului Sănătăţii este aceea că nu va aproba aceste criterii propuse de către CNAS. Ordinul MS din 2007 prevede opt criterii de internare pentru pacienţii de urgenţă, iar sistemul funcţionează foarte bine după acestea", a precizat Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că normele la contractul cadru vin în contradicţie cu ordinul ministrului Sănătăţii din 2007.

'Nu văd de ce să modificăm aceste regului. De ce un bolnav cu febră 38 să aştepte trei sau cinci zile până când să fie internat. Cred că medicul este cel care trebuie să decidă dacă este un caz de urgenţă sau nu", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, proiectul CNAS, postat pe site-ul instituţiei de câteva zile, nu este definitivat, iar criteriilor la internare vor fi schimbate.

Ministerul Sănătăţii a comunicat că nu este de acord cu noile criterii de internare în spitale, pe care le consideră nerealiste şi imposibil de aplicat.

"Criteriile propuse sunt subiective, iar dacă propunerea ar trebui pusă în aplicare se va îngreuna modul de desfăşurare a actului medical în spitale", a adăugat Cseke Attila.

Internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012, se arată în proiectul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), postat pe site-ul instituţiei.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: Nu aprobăm criteriile CNAS la internare, avem reguli care funcţionează bine din 2007.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: Nu aprobăm criteriile CNAS la internare, avem reguli care funcţionează bine din 20070.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei