Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La pământ

Casă din centrul Sucevei, demolată după 15 ani de procese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Moment istoric ieri în centrul municipiului Suceava, vizavi de Palatul de Justiţie. Ridicată ilegal, pe terenul unei alte persoane şi fără nici un fel de autorizaţie, o construcţie cu parter şi etaj a început să fie demolată. Până să se ajungă aici a fost nevoie de 15 ani de procese şi de patru suspendări ale executării silite. Proprietarul terenului a angajat ieri o echipă de muncitori pentru a-i demola casa celui cu care s-a aflat în procese ani în şir, urmând să-şi recupereze banii cu ajutorul executorului judecătoresc.

 

Şapte ani pentru o executare

Disputa dintre Vasile Popovici, proprietarului casei de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 45, şi Ştefan Bubenek, proprietarul terenului pe care s-a ridicat construcţia, datează din 1996. În acel an, lui Ştefan Bubenek i s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unei case şi a unei suprafeţe de teren de aproximativ 300 de mp, bunuri care au aparţinut familiei sale. Între timp, fără nici o autorizaţie de la primărie, Vasile Popovici şi-a ridicat o casă cu parter şi etaj, lipită de mai vechea locuinţă a familiei Bubenek. De aici a început şi interminabilul şir de procese. Într-un final, în iunie 2004, Tribunalul Ialomiţa a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care a dispus demolarea casei P+1 şi obligarea lui Vasile Popovici la efectuarea de reparaţii la vechea clădire a familiei Bubenek.

De atunci şi până ieri s-au scurs şapte ani în care toate încercările de executare silită au eşuat.

„Dosarul l-am preluat de la un alt coleg, dar de fiecare dată când s-a încercat punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti ne-am lovit de probleme procedurale. De-a lungul celor şapte ani după pronunţarea soluţiei de către Tribunalul Ialomiţa au fost mai multe suspendări ale executării silite”, a explicat Sarmis Câmpulungeanu, executorul judecătoresc prin intermediul căruia s-au demarat acţiunile de demolare a casei de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 45.

 

Bubenek: „M-am înţeles cu el şi la notar, şi tot de pomană”

Ştefan Bubenek privea ieri dintr-o maşină cum se derulau lucrările de demolare a casei ridicată pe terenul care-i aparţine. În vârstă şi cu probleme de sănătate, bărbatul a mărturisit că s-a săturat de tergiversările din acest dosar şi de tot ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. „Am sentinţe favorabile pentru casa şi terenul meu. Am încercat să ajung la o înţelegere cu el (n.a. – Vasile Popovici), dar niciodată nu s-a ţinut de cuvânt. M-am înţeles cu el şi la notar, şi tot de pomană, că nu a vrut să plătească suma de bani pe care tot el o acceptase”, a declarat Bubenek.

De cealaltă parte, Vasile Popovici a spus că nu doreşte să vorbească despre procesele sale. „Când se termină bâlciul cu executorul judecătoresc am să vorbesc şi eu”, a spus Popovici.

 

O altă construcţie ilegală, o altă sentinţă de demolare

Problemele dintre Vasile Popovici şi Ştefan Bubenek sunt departe de a se termina. Chiar dacă va finaliza demolarea acestei case, proprietarul terenului de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 45, mai are încă de luptat. Şi asta pentru că Vasile Popovici a ridicat o altă construcţie lipită de cea care i se dărâmă acum. A urmat, fireşte, un alt proces. Soluţia definitivă şi irevocabilă de demolare a fost dată de instanţele de judecată în cursul anului 2009.

„Pentru demolarea celei de-a doua construcţii există o altă hotărâre judecătorească. Sunt îndeplinite toate procedurile legale pentru punerea ei în aplicare. Urmează doar să stabilim data executării silite”, a precizat executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casă din centrul Sucevei, demolată după 15 ani de procese.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 18 voturi
Casă din centrul Sucevei, demolată după 15 ani de procese3.9518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei