Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2011 - Anul XVI, nr. 113 (4711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anglia, Norvegia şi Suedia vor putea înscrie încă o echipă în Liga Europa datorită fair-play-ului

Luni, 16 Mai 2011 (15:01:41)

Anglia, Norvegia şi Suedia vor primi din partea UEFA câte un loc suplimentar în preliminariile Ligii Europa, ediţia 2011-2012, pe raţiuni de fair-play, a anunţat, luni, într-un comunicat, forul european.

Norvegia este prima clasată în ierarhia campaniei "Respect" a UEFA, for care alcătuieşte, anual, un top fair-play, bazat pe meciurile inter-cluburi şi inter-ţări.

Acest clasament este format pe următoarele criterii: joc pozitiv, respect faţă de adversar, respect faţă de arbitru, comportament al suporterilor, al conducătorilor, cartonaşe galbene şi eliminări.

Norvegia, Anglia şi Suedia au îndeplinit cel mai bine aceste criterii în perioada 1 mai 2010 - 30 aprilie 2011. Ele sunt urmate de Danemarca, Islanda, Germania, Irlanda, Finlanda, Olanda şi Franţa.

Cele trei ţări câştigătoare primesc câte un loc suplimentar în primul tur preliminar din Liga Europa, urmând să beneficieze echipele considerate campioane ale fair-play-ului în prima ligă a campionatelor respective. Dacă una dintre grupări este deja calificată în cupele europene, locul suplimentar va fi obţinut de următoarea clasată din ierarhia internă fair-play. Datorită acestui clasament, în preliminariile Ligii Europa pot participa şi echipe care au retrogradat la finalul sezonului 2010/2011 al întrecerilor interne. O altă condiţie pe care cluburile trebuie să o respecte, este aceea de a obţine licenţa UEFA, care permite participarea în cupele europene.

În acest clasament, România s-a clasat pe locul 38 din 47 de ţări prezente în ierarhia pe sezonul în curs. Pentru ca o ţară să fie prezentă în clasament, aceasta trebuie să dispute cel puţin 34 de partide în competiţiile inter-cluburi şi inter-ţări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anglia, Norvegia şi Suedia vor putea înscrie încă o echipă în Liga Europa datorită fair-play-ului.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anglia, Norvegia şi Suedia vor putea înscrie încă o echipă în Liga Europa datorită fair-play-ului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei