Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2011 - Anul XVI, nr. 113 (4711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Seminarul Teologic

Anul cu cele mai bune rezultate la olimpiadele naţionale

În acest an, Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” din Suceava s-a situat pe primul loc la olimpiadele naţionale, care au avut loc la Deva, Târgu Jiu, Timişoara şi Sighetu Marmaţiei. Elevii de la Seminarul Teologic din Suceava au participat la aceste olimpiade naţionale şi au obţinut cele mai frumoase rezultate. Ei s-au pregătit, începând cu faza judeţeană, apoi au trecut la faza naţională. Osteneala şi zelul de a învăţa nu au fost în zadar. Toţi s-au pregătit şi s-au străduit să înveţe mai bine, să acumuleze cât mai multe cunoştinţe şi nu vor uita niciodată momentele acestea frumoase din viaţa de elev.

 

Premii la limbi clasice

La olimpiada de limbi clasice, care s-a desfăşurat la Deva, în perioada 17-21 aprilie, au participat, la faza naţională de limba greacă veche, elevii Alexandru Loghinoaia şi Iustinian Ioan Mândrilă, din clasa a IX-a, profesor îndrumător şi însoţitor fiind pr. Grichentie Gheorghe Natu. Alexandru Loghinoaia a luat locul fruntaş, cu 100 de puncte, iar Iustinian Ioan Mândrilă a obţinut 91 de puncte.

Tot din Suceava, pentru limba latină, la olimpiadă a participat o elevă de la Colegiul “Mihai Eminescu”, Aurora Clement, din clasa a X-a, avându-o ca îndrumătoare pe profesoara Rahila Cuşnir. Eleva s-a clasat între primii zece participanţi, cu 86,5 puncte, iar bucuria a fost mare pentru reprezentanţii de la Suceava.

Este pentru prima dată când Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” din Suceava participă la un concurs de limbi clasice, iar rezultatele obţinute au fost destul de frumoase. Organizatorii olimpiadei de la Deva - vatră de cultură şi civilizaţie dacică - s-au dovedit a fi gazde primitoare pentru toţi participanţii.

        

Rezultatele la Olimpiada naţională de geografie

La Olimpiada naţională de geografie, desfăşurată la Timişoara, între 15-21 aprilie, elevul Cătălin Teodor Popescu, din clasa a IX-a, de la Seminarul Teologic din Suceava, a obţinut locul I, cu 95,94 de puncte, fiind cel mai bun rezultat, din cei 54 de concurenţi din întreaga ţară, îndrumător şi profesor avându-l pe Marcel Puha. Tot Cătălin Teodor Popescu a participat şi la Olimpiada naţională de religie - la Studiul Biblic al Vechiului Testament - desfăşurat la Târgu Jiu, între 27-30 aprilie, unde a luat locul I, cu nota 9,80, fiind unul dintre cei 99 de concurenţi. Îndrumător la acest obiect îl are pe pr. profesor arhidiacon Bogdan Hrişcă. Suceava s-a clasificat pe primul loc la această competiţie.

 

Printre câştigători

La Olimpiada naţională de religie, la Noul Testament - a participat şi elevul Emanuel Buta, care a obţinut menţiune, cu un punctaj foarte bun, de 83 de puncte, îndrumător avându-l pe pr. profesor arhid. Bogdan Hrişcă.

La Olimpiada naţională de limba şi literatura ucraineană, care s-a desfăşurat la Shighetu Marmaţiei, în perioada 17-20 aprilie, a participat elevul Sergiu Ionuţ Smighelschi, din clasa a IX-a, care s-a clasat pe locul al doilea. El a fost îndrumat şi pregătit de inspector prof. Lucia Mihai.

 

Felicitări profesorilor şi elevilor merituoşi

Acest concurs le-a dat şansa să se afirme, să cunoască mari personalităţi, să lege prietenii şi să viziteze locuri minunate. Fiecare elev participant la olimpiadă este un câştigător, este printre cei mai buni, este un exemplu, un model.

La aceste olimpiade, elevii au avut prilejul de a se cunoaşte unii cu alţii şi de a se bucura de frumuseţile de pe acele meleaguri unde s-au susţinut concursurile. Ne-am bucurat şi ne mândrim cu elevii şi cu îndrumătorii noştri, că au venit cu rezultate foarte bune de la aceste competiţii. Profesorilor care i-au îndrumat, felicitări că i-au pregătit cu responsabilitate pe elevii merituoşi prezenţi la aceste olimpiade.

 

(Pr. prof. arhim. Grichentie Natu, Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” din Suceava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul cu cele mai bune rezultate la olimpiadele naţionale.
 Vizualizări articol: 2368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Anul cu cele mai bune rezultate la olimpiadele naţionale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei