Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2011 - Anul XVI, nr. 113 (4711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Discuţiile privind răspunderea magistraţilor, dificile şi de lungă durată

Luni, 16 Mai 2011 (17:30:18)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că răspunderea materială a magistraţilor în subsidiar şi răspunderea disciplinară a magistraţilor, avocaţilor şi executorilor judecătoreşti în principal, trebuie activate cu forţă în acest scop.

"Evaluarea tuturor datelor în prezenţă indică o concluzie realistă, şi anume faptul că discuţiile pe marginea unui sistem echilibrat privind răspunderea magistraţilor, care să stimuleze responsabilizarea, dar să protejeze şi independenţa magistraţilor, să asigure despăgubirea cetăţenilor, dar să asigure şi regresul statului, vor fi dificile şi de durată", a afirmat, luni, ministrul Predoiu, la conferinţa româno-franceză privind răspunderea magistraţilor, organizată de Asociaţia Franco-Română a Juriştilor, desfăşurată la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală.

Potrivit ministrului Justiţiei, până la găsirea unui consens, dacă acesta va fi găsit, trebuie în paralel să fie dezvoltate reglementările privind răspunderea disciplinară şi trebuie fie făcută de o manieră serioasă.

"Propunerile primite de la Inspecţia Judiciară nu sunt suficiente. Vrem mai mult decât o simplă categorisire a abaterilor disciplinare. Vom propune mai mult. Dezbaterile parlamentare care vor urma pe marginea propunerii legislative Urban reprezintă ocazia potrivită pentru această dezvoltare", a declarat Predoiu.

În încheiere, ministrul "a mărturisit" faptul că una din evaluările cele mai dure pe care le-a auzit "la adresa Justiţiei noastre" vine din partea unui avocat experimentat, "un fost decan al unui mare barou din Ardeal, care întrebat fiind dacă are încredere în Justiţie, a răspuns că după 40 de ani de practică nu mai are cum".

"Această percepţie tristă se cere schimbată printr-o nouă realitate, iar răspunderea materială a magistraţilor în subsidiar şi răspunderea disciplinară a magistraţilor, avocaţilor şi executorilor judecătoreşti în principal, trebuie activate cu forţă în acest scop", a conchis ministrul Justiţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Discuţiile privind răspunderea magistraţilor, dificile şi de lungă durată.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Predoiu: Discuţiile privind răspunderea magistraţilor, dificile şi de lungă durată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   URGENT AR TREBUI ASA CEVA ... trimis de
(16 mai 2011, 18:39:41
Zice ministrul justitiei ;"raspunderea materială a magistraţilor în subsidiar şi răspunderea disciplinară a magistraţilor, avocaţilor şi executorilor judecătoreşti în principal trebuie activate cu forţă în acest scop".Sper sa fie pusa si in practica (si nu e doar iz electoral) daca nu vrem sa ajungem republica "bananiera" sau "tiganeasca" in care sa ne facem dreptate cu sulita , cu toporul , cutitul etc.Cata dreptate are acel experimentat avocat , fost decan al unui mare barou din Ardeal, cand sustine ca nu are incredere in justitie. Intrebarea pe care si-o puna ministrul e : cine oare mai are incredere in prezent in justitie? Doar se vede ca " banul ' ,e cel care trage balanta de o parte sau de alta si nu dreptatea.Cati mari vinovati nu sunt cercetati si sunt lasati liberi , dosare amanate la infinit, un pic de circ si apoi -uitarea.Talharii , hotii ,violatorii , excrocii lasati liberi ca nefiind pericol public .In alte tari nu sunt lasati liberi nici pe cautiuni cu sume enorme daca sunt recidivisti sau daca au facut fapte abominabile.Acolo justitia nu-si asuma raspunderea ca un derbedeu sa fie lasat liber ..pt ca exista riscul sa faca una si mai "gogonata" si va trebui sa raspunda pt decizia luata.Probabil sunt sanctiuni ...materiale, disciplinare etc.La noi a ajuns in asa hal justitia incat , imi aduce aminte de o povestioara : cainile unui bogatan musca pe un om necajit.Cetateanul se plange justitiei , dar cum nu avea bani dreptate a fost de partea celui bogat .. Verdinctul surpriseMUL SARMAN A MUSCAT CAINILE BOGATASULUI SI NU INVERS ... SI E BUN DE PLATA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei