Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2011 - Anul XVI, nr. 113 (4711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suflet de mamă

Bebeluş de trei luni, abandonat în containerul de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din municipiul Rădăuţi este cercetată după ce şi-a abandonat fetiţa în vârstă de trei luni într-o geantă, într-o ghenă din oraş. Sâmbătă, în jurul orei 11.30, bebeluşul a fost descoperit de către un rădăuţean într-un container de gunoi menajer, situat între blocurile 14 şi 16 de pe strada Mihai Viteazul din municipiul Rădăuţi.

„Am coborât din bloc să duc gunoiul la container. În momentul când am lăsat sacul menajer să cadă în interiorul acestuia, am auzit un sunet ciudat şi am crezut că sunt nişte pisici pe acolo. Însă după două-trei secunde am auzit din nou acelaşi sunet şi am realizat că e un scâncet de copil. <Nu se poate>, mi-am zis, şi fără să mai stau pe gânduri am dat la o parte câţiva saci şi am descoperit o geantă de voiaj maro, în care era un bebeluş. Sunt poliţist, am văzut multe lucruri şi m-am confruntat cu tot felul de situaţii dificile, însă în acel moment am încercat o stare pe care nu pot să v-o descriu, în acelaşi timp am simţit bucurie pentru că am descoperit copilul, dar şi ură pentru cel sau pentru cea care lăsase bebeluşul între gunoaie. Copilul era transpirat, pentru că afară era deja cald, dar şi pentru că geanta în care fusese aşezat era acoperită de mai mulţi saci menajeri, pe care îi aruncaseră cei ce fuseseră înaintea mea la gunoi. Am văzut că respiră, chiar a şi gângurit imediat ce a dat de aer curat… Nici acum nu pot înţelege ce fel de om a putut face un asemenea lucru… Imediat am sunat 112, apoi copilul a fost luat de o ambulanţă şi transportat la spital. Vreau să vă mai spun că bebeluşul era îmbrăcat foarte curat, iar la o mânuţă avea o brăţară, cel mai probabil din aur. Pot spune că fetiţa a avut un mare noroc că am dat peste ea şi consider că oricare dintre noi ar fi găsit-o, ar fi procedat la fel”, a declarat salvatorul copilului abandonat, Constantin Ursu, agent principal la Poliţia oraşului Milişăuţi.

 

Mama, care încerca să îşi recupereze copilul, a fost descoperită după un apel la 112

Copilul a fost transportat imediat la spital şi diagnosticat ca  „normoponderal, eutrofic, perfect sănătos”, conform celor afirmate de şefa secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi, doctor Ecaterina Gabor.

În acelaşi timp, poliţiştii au început investigaţiile în zonă, pentru că se bănuia că mama copilului locuia într-unul din blocurile din vecinătate. Însă misterul avea să fie dezlegat după un apel la 112.

„Eram pe balcon şi lucram ceva. Am văzut mai mulţi oameni care se agitau lângă containerele de la gunoi şi apoi am aflat că acolo fusese descoperit un copil într-o geantă. Iniţial nu mi-a venit să cred, nu credeam că mai există oameni capabili de aşa ceva… Am stat şi m-am gândit cine ar putea să facă aşa un lucru… După o perioadă scurtă de timp, deja copilul fusese luat de ambulanţă şi lumea plecase de la containere, eram din nou pe balcon şi atunci am observat o femeie tânără, pe care o ştiam din vedere, femeie care scormonea printr-un container. În acel moment am realizat că ea este mama copilului, pentru că o văzusem în mai multe rânduri cu un bebeluş. Am sunat la 112, apoi au venit poliţiştii, care au confirmat bănuiala mea. Femeia venise să-şi recupereze copilul…”, a povestit Dan Diaconescu, locatarul unui apartament din vecinătatea locului unde se depozitează gunoiul menajer.

 

Fetiţa s-a născut la Londra, dintr-o relaţie neoficializată cu un bărbat din zona Rădăuţi

Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost condusă la poliţie, unde a declarat că pe fondul unei căderi psihice a decis să abandoneze copilul, iar ceva mai târziu, când şi-a dat seama ce făcuse, s-a întors ca să-l recupereze.

Fetiţa s-a născut pe 24 februarie, la Londra, după o relaţie neoficializată pe care tânăra o avusese cu un bărbat din zona Rădăuţi, conform celor spuse de femeia care se întorsese în ţară cu copilul, cu câteva zile înainte de Sărbătorile de Paşti.

Gestul tinerei femei a îngrozit municipiul Rădăuţi şi a constituit subiectul de discuţii cel mai „fierbinte” care a fost dezbătut în weekend în urbea cu mai mult de 30.000 de suflete. „Nu pot să înţeleg cum a putut face un asemenea gest. Sunt şi eu mamă, am doi copii, unul dintre ei are doar câteva luni, dar nu pot să-mi imaginez ce a gândit acea femeie…”, a spus Viorica Coca, o tânără mamă care ieşise ieri după-amiază cu copiii la plimbare şi care privea cu groază spre locul unde fusese găsită micuţa.

„E greu de conceput aşa ceva, însă viaţa ne-a arătat că totul e posibil. O ştiu pe mama copilului, am văzut-o de mai multe ori cu fetiţa, dar nu pot înţelege cum a putut face aşa ceva… Ştiu că femeia, după ce s-a întors din Anglia, era deprimată, era nemulţumită de viaţa de aici şi poate că a suferit un şoc…”, a povestit Cristi Puha, un tânăr care fusese martor la întâmplarea de sâmbătă.

Mama fetiţei abandonate a fost internată la secţia Psihiatrie de la spitalul rădăuţean şi va fi cercetată sub acuzaţia de abandon de familie, potrivit celor afirmate de lucrătorii de la Poliţia municipiului Rădăuţi.

În acelaşi timp, a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluş de trei luni, abandonat în containerul de gunoi.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 10 voturi
Bebeluş de trei luni, abandonat în containerul de gunoi4.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cadere psihica trimis de
(16 mai 2011, 11:09:12
...as spune eu. Sa nu uitam de mama din Suceava care si-a omorat fiicele si apoi s-a sinucis. Oricui i se poate intampla o cadere psihica. Nu cred ca avem voie sa o condamnam sau sa o judecam. Sper sa se faca bine si sa-si creasca copilul pentru ca nu si-ar dori nimeni ca acel copil sa fie crescut de stat.
1.1  RE: Cadere psihica trimis de
(16 mai 2011, 12:04:41
Oricui i se poate intimpla o cadere psihica??!!??? adica ce vrei sa zici?? tu iti dai seama ce vorbesti?????????? A aruncat copilul la gunoi.......nu vreau sa o judec,cu siguranta o va judeca Dumnezeu.........dar daca a avut astfel de ''cadere psihica''sunteti siguri ca nu va mai avea si pe viitor???????
2.   Mda... trimis de
(16 mai 2011, 12:07:32
Sunt multe moduri de ati expune ura fata de aceasta femeie...Multe persoane ar da si ultimul lucru numai ca sa poata avea un copi l:(( si sunt foarte multe familii de acest gen...si totusi, se stie foarte bine ca exista si acea depresie de dupa nastere care uneori,le face pe unele femei sa nu mai gandeasca. Important e ca a fost gasita cu viata! Este un mic ingeras care are dreptul la viata!
3.   Daca ai zile .... trimis de
(16 mai 2011, 12:25:09
Cine este fara de pacat sa dea primul cu piatra ! Sa nu judecam prea aspru gestul ei ca nu stim exact situatia . Ce este grav este ca l-a abandonat la ghena de gunoi unde putea foarte usor sa fie asfixiat sau mancat de vreun maidanez de care nu ducem lipsa ! Putea sa-l lase pe o banca expusa in centrul orasului sa fie sigura ca o gaseste cineva nu sa o condamne practic la moarte. Dar cu voia lui Dumnezeu a scapat cu zile !
3.1  RE: Daca ai zile .... trimis de
(16 mai 2011, 15:07:40
Ai spus bine ''cine este fara pacat sa dea primul cu piatra'',vad ca cunosti biblia....dar daca stii si versetul ala ''cu mamele ucigatoare de copii ''........ ma refer si la cele care avorteaza.......aveti grija toate acestea sunt PACATE GRELE ...Voi nici nu va dati seama, le luati cu usurinta,v-ati obisnuit cu ele,dar o sa le platiti amarnic........
4.   DOAMNE FERESTE... trimis de
(16 mai 2011, 12:53:03
TRAIM INTR-O EPOCA IN CARE STRESUL TE AJUNGE SI TE ROADE INCET DAR SIGUR..CINE STIE CE-O FI FOST IN SUFLETUL EI ...DE A FACUT UN FAPT ATAT DE ABOMINABIL ..DOAR DUMNEZEU STIE...PUTEA TOTUSI SA-L LASE UNDEVA INTR-UN LOC MAI SIGUR - UNDE PUTEA FI USOR GASIT DE CINEVA.. SA NU-L CONDAMNE LA MOARTE...BINE CA A SCAPAT CU VIATA PUIUL DE OM !
4.1  RE: DOAMNE FERESTE... trimis de
(16 mai 2011, 15:06:01
ai rămas proastă cu caps-lock-ul blocat?
5.   Retrasati trimis de
(16 mai 2011, 15:29:08
....ce tot bagati pe d-zeu in ori ce ????? daca e o panarama si a abandonat copilul sa si plateasca fapta aici pe pamint ,daca nu a fost in strare sa l creasca trebuia sa nu si desfaca picioarele NUMAI LA NOI AUZI DE COPIII ARUNCATI LA GUNOI ABANDONATI .....ETC. Imi e rusine ca sint roman cu asa panarame care apar la stiri si care mereu se ascund in spatele unei caderi,necazuri ,stres......etc.Sa sune la adoptii institutiisca sint mii de mame care isi doresc un copil ..........ARSE PE RUG FEMEILE CARE ISI ABANDONEAZA COPILUL FARA SA FACA CEVA PT EL SI PT O VIATA MAI BUNA........
5.1  RE: Retrasati trimis de
(16 mai 2011, 23:48:30
stai calm/a ca nu numai in Romania exista astfel de dihanii...
6.   ASA SCRIU EU , DESTEPTULE ! trimis de
(16 mai 2011, 19:22:37
ASA SCRIU EU "DESTEPTULE". MULTI SCCRIU ASA ...DACA NU-TI PLACE NU CITI..UN PROST IN MINUS...MIE NU-MI PLACE POLEMICA DE DOI BANI ..DAR DACA TU PREFERI ...E TRABA TA..ASA-TI DICTEAZA NEURONII...
7.   ERA... PT AMARUL trimis de
(16 mai 2011, 19:26:05
..............................
8.   Nu-i mai plangeti de mila!!! trimis de
(16 mai 2011, 23:46:10
femeia aia pe care o plangeti voi asa tare e o etnobotanista de 25 de ani intoarsa recent din Anglia. tatal copilului nu e mai de soi. rea soarta pentru un copil asa mic. si am mai auzit niste povestiri cum ca tantea asta mai are la activ un bebe mort, cica a cazut din pat sau ceva de genul. deci nu e cazul de nici o cadere psihica sau de depresie postpartum ci doar de o nebuna care nu stiu la ce dreaq se mai leaga unii de ea de-i fac plozi. o nenorocita!!
9.   Eu n-o plang de mila... trimis de
(17 mai 2011, 06:25:11
Eu n-o plang de mila ...ci am constatat o situatie. Nu cunosc pe individa,dar in articol am citit ca e internata la psihiatrie si atunci am zis : doamne fereste o fi suferit vreun soc si a innebunit ! In articol nu scrie ce fel de "om " e ! Dar daca cei ce o cunosc spun ca e o mama denaturata , o etnobotanista , care nu are grija de copil , ca mai are unul la activ tot asa mort in conditii suspecte - atunci legea sa faca dreptate si la zdup cu ea...nu merita sa -i mai fie mama micutului !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei