Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2011 - Anul XVI, nr. 113 (4711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramatic

O asistentă medicală de la Dializă a murit subit, la locul de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O asistentă medicală de la centrul privat de dializă Fresenius NephroCare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a murit subit, în timp ce se afla de serviciu, chiar sub ochii medicilor cu care lucra. Tragedia s-a produs sâmbătă, 14 mai, în jurul orei 19.30, iar necropsia urmează să stabilească cu exactitate cauza decesului, fiind vorba, cel mai probabil, de o afecţiune cardiacă. Femeia avea 34 de ani şi lucra la această unitate sanitară particulară de un an şi trei luni.

Responsabilii Centrului de Dializă Fresenius NephroCare Suceava spun că asistenta medicală, Gabriela Rădăcină, nu era cunoscută ca o persoană cu probleme serioase de sănătate.

 

Gabriela Rădăcină s-a plâns de nevralgii costale în urmă cu o săptămână

Reprezentanţii acestei unităţi sanitare subliniază că, în ziua producerii decesului, femeia nu prezenta semne de boală, însă îşi amintesc că în urmă cu circa o săptămână ea a acuzat nişte banale nevralgii costale şi a declarat că va consulta un medic.

Gabriela Rădăcină vorbea la telefon în momentul în care i s-a făcut rău, susţin colegii ei de serviciu, iar intervenţiile medicilor de la centrul de dializă, care au încercat să o resusciteze, s-au dovedit a fi inutile. La faţa locului a fost chemat şi un echipaj SMURD, care, de asemenea, a încercat să o readucă la viaţă pe femeia de 34 de ani. Asistenta medicală a fost dusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, însă medicii de-aici n-au mai putut face altceva decât să constate decesul.

Gabriela Rădăcină era căsătorită şi avea un copil minor.

 

O altă asistentă medicală, tot de la un centru privat de dializă, a decedat anul trecut

Anul trecut, o altă asistentă medicală, tot de la un centru privat de dializă, a murit din cauza unor probleme de sănătate. Daniela Rudişteanu a decedat în decembrie, iar la necropsie medicii au stabilit că moartea a survenit pe fondul unei meningite pneumococice. Femeia avea 36 de ani şi lucra la Centrul de Dializă Braun, de lângă hipermarketul Kaufland din Suceava, însă investigaţiile derulate ulterior de Direcţia de Sănătate Publică au arătat că asistenta medicală  nu a contractat de la locul de muncă microbul care a omorât-o.

Având în vedere rezultatele probelor de laborator efectuate de DSP, medicii au opinat că istoricul medical al Danielei Rudişteanu ar putea conţine explicaţia vizavi de modul în care femeia ar fi putut contracta pneumococul.

 

Daniela Rudişteanu a murit cu două luni înainte de nuntă

„În copilărie, asistenta medicală a avut un accident, a căzut dintr-un copac, suferind o fractură de bază de craniu şi o fisură de timpan. Asta înseamnă că au existat condiţii care să permită infectarea cu pneumococ. Acest microb lasă sechele şi astfel pot apărea noi episoade de boală. Anterior, Daniela Rudişteanu a mai avut de patru ori meningită. După accident a rămas purtătoare de pneumococ, care s-a reactivat pe fondul unei imunităţi mai scăzute a organismului”, a explicat la vremea respectivă dr. Cătălina Pascal, directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Daniela Rudişteanu a murit cu două luni înainte de a îmbrăca rochia de mireasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asistentă medicală de la Dializă a murit subit, la locul de muncă.
 Vizualizări articol: 2135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 16 voturi
O asistentă medicală de la Dializă a murit subit, la locul de muncă3.5516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 mai 2011, 13:12:40
La fata locului a sosit un echipaj al Ambulantei si nu un echipaj SMURD, cum e scris in articol. Echipajul Ambulantei a resuscitat-o si nu medicii de la Centrul de Dializa!
Informati-va mai bine inainte de a scrie un articol!
1.1  RE: Comentariu trimis de
(16 mai 2011, 14:54:07
Vezi cine semneaza articolul si vei intelege.
2.   A murit in timpul serviciului trimis de
(16 mai 2011, 21:41:05
Aceasta persoana a cerut concediul medical si nu i s-a dat, si din cauza epuizarii fizice de la locul de munca a murit.
Frica medicilor de a mai da concedii medicale si lipsa toatala de intelegere din partea angajatorilor.
3.   Comentariu trimis de
(16 mai 2011, 22:32:24
Din cate am inteles,a murit in urma unei discutii aprinse la servici cu o colega.In urma acestui scandal a facut acest atac de cord.Si baieitelul ei sufera cu inima,cica ar fi fost operat pe cord deschis.Pacat,chiar imi pare rau,era tanara si nu merita aceasta soarta.Dumnezeu sa o ierte.
4.   CA-N ROMANIA... trimis de
(17 mai 2011, 06:40:04
INCEPEM SA CULEGEM ROADELE POLITICII IDIOATE: MOR OAMENII PE RUPTE ! DOCTORILOR LE ESTE FRICA SA DEA CONCEDII MEDICALE- PT CA POT FI URMARITI DE JUSTITIE .ANGAJATII VOR SA LUCREZI NON STOP ... NU CONTEAZA CA TE EPUIZEZI FIZIC ...SI NU AI CUI TE PLANGE ,CA TE DAU AFARA...ASTA E VIATA IN ROMANIA...
5.   Comentariu trimis de
(17 mai 2011, 22:12:37
La naiba cum se face ca adevarul de pe site la monitorul dispare.Am scris ce sa intamplat cu aderat la centru de dializa si m-am trezit ca comentariul meu a fost sters!Probabil doamna sub sefa are pile si na ca de obicei aia cu pile castiga!
Oricum pe GAbi ar trebui sa o aiba pe constiinta(daca are asa ceva).
6.   Ptr.gygycu trimis de
(18 mai 2011, 12:17:54
nu-ti fa probleme,comentariul tau a fost citit.
7.   Comentariu trimis de
(18 mai 2011, 12:41:41
DRAGA GYGYCU 1234 , TE FELICIT PT CURAJ, AM AFLAT F MULTE LUCRURI INTERESANTE DESPRE CE A FOST ACOLO. MULTUMESC CA NI LE-AI IMPARTASIT. DACA MAI STII CEVA MAI ZI-NE. ESTE DUREROS CIND VEZI DEMNITATEA UNUI OM STRIVITA. TU NE AJUTI SA CREDEM CA DE FAPT NU ASA , OH, DOAMNE, NU ASA AR TREBUI FACUT. NU CONTEZA CA TI-AU STERS COMENTARIUL. FRUNTEA TA INDURERATA NU AU REUSIT SA O STARGA. MAI SPUNE- NE SI PE VIITOR DACA MAI STII CEVA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei