Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul adoptă obligativitatea controlului psihiatric pentru parlamentari, miniştri şi preşedinte

Luni, 9 Mai 2011 (17:23:46)

Candidaţii la parlamentare, locale şi prezidenţiale ar putea fi obligaţi să prezinte adeverinţe medicale din care să rezulte că nu au afecţiuni cronice psihice şi psihiatrice şi, de asemenea, să fie supuşi anual, odată aleşi, unui control psihihologic şi psihiatric.

Senatul a adoptat tacit, în acest sens, o propunerea legislativă privind examinarea psihologică şi psihiatrică a celor caree candidează pentru funcţii de demnitate publică, în administraţia locală, care ocupă posturi publice înalte sau îndeplinesc calitatea de secretar general, secretar de stat sau ministru.

Aceeaşi obligaţie ar putea fi instituită şi în cazul primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi al preşedintelui României, care vor fi obligaţi să prezinte, la înscrierea în cursa electorală, adeverinţe medicale din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice psihice, vizată de un medic psiholog şi unul psihiatru.

Iniţiatorii acestei iniţiative legislative sunt senatorii Liviu Câmpanu, Serioja Chivu, Cezar Măgureanu şi Vasile Nedelcu.

Dacă această iniţiativă legislativă va fi adoptată şi de Camera Deputaţilor, for decizional, aceeaşi obligaţie o vor avea preşedinţii şi vicepreşedinţii agenţiilor naţionale, directoriii generali şi directorii generali adjuncţi de companii naţionale şi instituţii deconcentrate la nivel judeţean şi regional, preşedinţii de consilii de administraţie ale instituţiilor publice şi cele cu capital majoritar de stat.

Potrivit iniţiativei, obligaţi de a prezenta adeverinţe medicale privind afecţiuni psihice şi psihiatrice ar urma să fie, la nivelul ministrelor, directorii general adjuncţi, directorii generali, secretarii generali, secretarii de stat şi miniştrii.

De asemenea, proiectul mai prevede că persoanele care ocupă toate aceste funcţii ar urma să facă un control periodic psihologic şi psihiatric la un interval de un an, pe toată durata funcţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul adoptă obligativitatea controlului psihiatric pentru parlamentari, miniştri şi preşedinte.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul adoptă obligativitatea controlului psihiatric pentru parlamentari, miniştri şi preşedinte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AR FI BENE SI FOARTE BINE... trimis de
( 9 mai 2011, 19:32:41
Ar fi foarte bine ca acesti candidati la parlamentare, locale şi prezidenţiale sa fie fi obligaţi să prezinte adeverinţe medicale din care să rezulte că nu au afecţiuni cronice psihice şi psihiatrice şi, de asemenea, să fie supuşi anual, odată aleşi, unui control psihihologic şi psihiatric. Dupa cum voteaza unii" alesi" DE ORICE CULOARE POLITICA -legile in parlament :fie dorm si habar nu au ce se discuta , fie voteaza si pt altii chiar de alta coloratura, fie lipsesc la sedinte importante, fie nu sunt in tema cu ceea ce e la ordinea de zi , fie- ce e cel mai GRAV - voteaza unele legi contra poporului doar sa-si salveze ei interesele personale ,de grup sau politice etc-trebuie pus un semn mare de intrebare si consultati ...de urgenta ..Deviza multora ebig grinezbinati in diplomatie (asa de ochii lumii)--si UNITI in HOTIE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei