Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Dezastru

Drumul judeţean Suceava-Udeşti-Liteni-Dolhasca, „mâncat” de gropi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum judeţean deosebit de important, care deserveşte localităţi care au fiecare câteva mii de locuitori, a ajuns într-o stare de degradare accentuată, extrem de greu de suportat pentru oamenii care îl folosesc zilnic. Este vorba de DJ 208 A, care pleacă din Suceava şi străbate comunele Ipoteşti, Bosanci, Udeşti, iar apoi oraşele Liteni şi Dolhasca. Un accident petrecut acum câteva zile este încă o dovadă cât se poate de clară a faptului că acest drum necesită o reabilitare urgentă.

 

De câţiva ani, drumul judeţean a fost refăcut doar prin plombarea unor porţiuni foarte degradate, astfel că problemele au reapărut periodic. Lunile de iarnă şi-au lăsat însă extrem de puternic amprenta, acum şoseaua fiind într-o stare deplorabilă.  

Adevărate gropi capcană, care ocupă aproape o bandă întreagă de mers, se găsesc mai întâi pe porţiunea se drum dintre Ipoteşti şi Bosanci. În această zonă se circulă, în general, cu viteză, iar craterele sunt un adevărat pericol, mai ales pentru şoferii care nu cunosc drumul. Şoseaua este ciuruită de gropi şi în interiorul comunei Bosanci, iar situaţia se înrăutăţeşte şi mai mult odată cu intrarea pe raza comunei Udeşti. Adevărate concentraţii de gropi se întâlnesc pe numeroase porţiuni, în timp ce în satul Ştirbăţ există zone aproape impracticabile. Trebuie spus că în afară de aceste „vârfuri” ale dezastrului, pe mai toată porţiunea de drum de la Suceava şi până la ieşirea din Udeşti calitatea generală a asfaltului este jalnică, gropi mai mici sau mai mari fiind la tot pasul. În acest condiţii, şoferii fac adevărate slalomuri de pe o bandă pe alta şi circulă aproape exclusiv pe axul drumului, unde şoseaua este cât de cât mai bună. Nici după intrarea în Liteni situaţia nu este cu mult mai grozavă, DJ 208 A fiind ciuruit în continuare de gropi pe foarte multe porţiuni.

 

Accident cu doi răniţi, în încercarea de a evita o groapă

Joia trecută, un accident rutier soldat cu rănirea a două femei, din care una însărcinată în luna a IX-a, s-a petrecut din cauza unei gropi de pe această şosea. Evenimentul rutier s-a produs pe raza comunei Ipoteşti.

Conform poliţiei, conducătoarea auto Loredana M., în vârstă de 19 ani, din municipiul Suceava, circula cu viteză neadaptată la condiţiile de drum şi, în momentul în care a ocolit o groapă printr-un viraj la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ieşind în afara părţii carosabile şi intrând frontal într-un şanţ.

Şoferiţa a scăpat fără leziuni, dar pasagerele de pe bancheta din spate au ajuns la spital.  

 

O speranţă pentru DJ 208A

Pentru DJ 208 A există totuşi o speranţă. Şoseaua se află pe lista celor care urmează să fie reabilitare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, program aprobat de Consiliul Judeţean Suceava şi care urmează să fie demarat în perioada imediat următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul judeţean Suceava-Udeşti-Liteni-Dolhasca, „mâncat” de gropi.
 Vizualizări articol: 3040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Drumul judeţean Suceava-Udeşti-Liteni-Dolhasca, „mâncat” de gropi3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 mai 2011, 11:07:32
Schimonosiţi de emoţie , de aşteptare , de curiozitate
Aşteptăm 2012 ... se va prescrie jumulirea bugetului
Lupta antiCorupţie cu foişoare bine amplasate
Cu un damf de ţurc v-a anunţa (re)venirea profetului

De la schitu’ lu Flutur se adapă , duhovniceşte , păcătosul
Profetul v-a (z)bate din aripi binecuvântătoare din nou
Trâmbiţa’l va trâmbiţa : să fie reales .. ALESUL
Iar Alesul v-a promite metropole’n fiece ghetou

Reforma ,, Statului degeaba ’’ şi-a tras scut antirachetă
Opoziţia îşi va semna execuţia electorală 2012 ?
PDL’ul va fi votat şi de românii de pe altă planetă
Iar ( dacă le mai trebuie voturi ) şi câţiva or să dezgroape

În ospiciul bucovinean nu ne-ncurcăm în detalii mlăştinoase
Avem un partid unic (ne)comunist care nu vrea să ne lase
Da’ nu contează , îl iubim ! ( deşi foarte urât miroase )
2.   Pt.ABCDAR trimis de
( 9 mai 2011, 11:15:31
ba abcdar, e luni, abia a aparut artricolul si ti-ai si  ☭  perla!
Spinzura-te ti-am zis, e mai ieftin acu!
In loc sa scrii poeme pentru rosssssssssssssiiiiiiiiiiii mai bine ai astupa gropile astea de pe drum cu hirtiile pe care scrii rapanele astea de poezii!
PUPINCURISTULE!!!!!!!!!!!!!
Din cite stiu PSD n-a vrut astfalterea acestui drum, l-au data afara pe consilierul ala de Ipotesti, bla,bla.
Mai scrie Abcdar analfabet o oda pentru comunistii care mor de ciuda
3.   Un Drum Jalnic trimis de
( 9 mai 2011, 11:45:43
Am fost recent pe drumul Suceava-Dolhasca de curand si pot sa sa confirm si eu daca nu era de ajuns ca drumul este sub orice critica sunt Cratere langa Cratere singura scapare este sa nu iti vina masina pe contra-sens sa poti ocoli ca altfel dupa ce termini drumul trebuie sa mergi cu masina la mecanic.
@FOXMAN draga Foxman Psd din cate stiu eu nu a fost de acord cu asfaltarea acestui drum si altor cateva deoare valaoare reparatiei era de 3X mai mare decat cea reala si ca Licitatile ar fi avut loc la Bucuresti dar din cate cred Vulpeo(Foxman) pe tine nu te intreseaza Soarta Romanieisad
4.   Aloooooooooooo trimis de
( 9 mai 2011, 11:55:36
Pentru mine poate sa fie si de 10 ori mai scump
nu ma intereseaza atita cit nu sunt banii nostri
Ce ,pe vremea lui Mirza era moca!!!!!!!!!!!
acolo erau mai multi hapcai
numai ca le placeau in special padurile, cheresteaua, balastiere transport, etc....
Daca participa la licitatie si o firma de alta culoare faceau astfalt moca, sau il vopseau cum stiu ei m-ai bine.
Si tu Megaxert, te-a palit patriotismul cind numai e nimic de furat prin tara!
Iubiti-va cu patima rosie si o sa mergeti cu nmasinile pe cimpurile psd-iste
4.1  RE: Aloooooooooooo trimis de
( 9 mai 2011, 12:12:01
ABCDAR ...ce pot sa spun despre el....un om care traieste din poeziile astea...eu asa banuiesc...i-a zi ABCDAR in rime .cum sta treabalaughing:)))
4.2  RE: Aloooooooooooo trimis de
( 9 mai 2011, 13:04:02
muuultă prostie pe aici !!! muuultăăă !!! [adică] dacă vreun şofer îşi rupe maşina-n rahatul ăsta de judeţ şi comentează ceva atunci [ culmea prostiei FOXMAN'ene] e psdist şi ... să tacă [ pe cale de consecinţă] FRATEEEE !!!!!!!!!!!
5.   Mishu88 trimis de
( 9 mai 2011, 13:23:05
Sa se mai mearga si cu trenul...
6.   Asa se vrea sa fie! trimis de
( 9 mai 2011, 13:29:06
Autoritatile au interes ca aceste drumuri sa iasa din iarna "PRAF". Asa se mai cheltuie niste bani, asa le mai intra lor banuti in buzunare. Daca soselele ar tine 10-15 ani ca in occidenta cum ar mai face ei afaceri. Mai mult decat atat in judetul Suceava nu se mai practica aplicarea acelor CRIBLURI, care s-au dovedit a fi foarte eficiente, pe laga faptul ca intaresc rezistenta asfaltului, mai si atenueaza din plombele turnate dezivelat. Pe soseaua de la Falticeni la TArgu Neamt, in judetul Neamt s-a turnat acum 2 ani o criblura si drumul la ei este perfect, pe cand la noi mai are un pic si este terminat. Probabil la noi nu mai au pietris pentru ca il consuma in perioada iernii la dezapezit.
7.   O VORBA ... trimis de
( 9 mai 2011, 19:02:17
DE CE , VA MIRATI CA ACEL DRUM JUDETEAN SUCEAVA -UDESTI -LITENI -- DOLHASCA E " MANCAT DE GROPI ", CAND SUNT GROPI PE DRUMURI DIN MUNICIPIU SUCEAVA SI NIMENI NU LE VEDE ...DESI E O FIRMA CARE TREBUIA SA TERMINE LUCRAREA DE MULT TIMP .MA REFER PRINTRE MULTE ALTELE ...LA STRADA GHEORGHE DOJA . M-AM INTALNIT CU CINEVA SI MI-A ZIS CA DOMNUL PRIMAR A CRITICAT AZI DIMINEATA ,DUR, LA UN POST TV LOCAL FIRMA CARE SE OCUPA CU ETERNELE REPARATII DE AICI - TOT INGROAPA SI DEZGROAPA -TOT ASTUPA SI DESTUPA SI NU MAI TERMINA LUCRAREA DE ANI BUNI.DIN INTAMPLARE OMUL AVEA TREABA LA ITCANI SI A TRECUT SA VADA SI EL CUM FIRMA " CERTATA " DE PRIMAR S-A APUCAT DE LUCRU .ERA ORA 12 SI PE RESPECTIVUL DRUM ...NU LUCRA NIMENI ...L-A DURUT PE PETRON IN PIX- CARIOCA -SAU IN "UNITATEA CENTRALA "
8.   Chiar asa sa fie? trimis de
( 9 mai 2011, 21:36:20
drumul Suceava - Dolhasca a fost facut si refacut de multe ori, dar nimeni din DJDP (directie din cadrul CJ Suceava) nu s-a prins din ce cauza se deterioreaza atat de repede. raspunsul e simplu. daca ati numara cate perimetre de exploatare sunt de la Suceava pana la Dolhasca, plus statii de sortare v-ati da seama care este cauza. dar piatra si nisipul are cautare, spaga si mocaiala sunt gustoase asa ca rezultatul il cunoaste fiecare cand merge sa-si repare cea mai ramas din masina. pe aceasta ruta cantarele la masinile cu agregate de rau sunt prohibite.
9.   Pacat!!! trimis de
(10 mai 2011, 08:24:21
este pacat ca in acel colt de lume,sub denumirea de ROMANIA sau nascut oameni...numai pentru a indura incompetenta celor care guverneaza Romania!
stau si ma intreb de ce ne-am nascut acolo???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei