Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cenaclul “Flacăra” moare, dar nu se predă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cenaclul revistei „Flacăra” nu mai fiinţează de 26 de ani, de când nouă spectatori au căzut victime unei busculade la un spectacol susţinut pe stadionul „Petrolul” din Ploieşti.

Întemeietorul cenaclului – poetul Adrian Păunescu - a trecut şi el într-o lume mai bună, cum se presupune că este tărâmul misterios în care dispărem, mai devreme sau mai târziu, cu toţii. Dar patriotismul strident şi fals, propus de întreaga activitate a cenaclului „Flacăra”, este dus şi astăzi mai departe, pe noi culmi, de către acei membri din grupare care se mai găsesc în viaţă.

Unul dintre aceştia, mustăciosul cântăreţ folk Victor Socaciu, ajuns şi el la înghesuială deputat PSD, a propus în Parlament, zilele trecute, un proiect de lege care propune dublarea filmelor străine difuzate de posturile noastre de televiziune, prin suprapunerea unor voci româneşti peste alea aparţinând actorilor din distribuţie.

Prin această iniţiativă, crede fostul cenaclist Socaciu, limba română va fi protejată perfect, ca şi când ar îmbrăca un prezervativ vocal, cu rolul de a preîntâmpina infecţiile şi alte complicaţii, făcând în final ca identitatea noastră naţională să nu mai aibă pe viitor de suferit.

Deşi ideea socaciană a fost întâmpinată cu fulgere şi tunete în mass-media şi în lumea culturală, fiind considerată o aberaţie fătată de mintea unui bombalău, eu cred că ea conţine şi ceva dacă nu inteligent, măcar distractiv.

În sprijinul afirmaţiei mele, o să dau doar un exemplu. Se ştie că, în peliculele cinematografice turnate în zilele noastre, o mare pondere o ocupă înjurăturile, mai mult sau mai puţin porcoase.

Păi, în urma noilor reglementări, abia aştept ca, în loc să-l ascult pe Bruce Willis strigând acel banal „fuck you, son of a bitch!”, pe care-l cunosc până şi copilaşii români în vârstă de trei ani, să mă delectez cu dublajul asigurat de vreun actor român, rostind suculentul „Te bag în p.... mă-tii, care e o curvă !”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cenaclul “Flacăra” moare, dar nu se predă.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Cenaclul “Flacăra” moare, dar nu se predă4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Socaciu=un nimeni trimis de
(10 mai 2011, 09:58:09
eram sigur că o să-l iei în vârful peniţei pe chiatrist. o tâmpenie mai mare nici nu cred că se poate. filmele văzute la cinema, pe dvd acasă toate au subtitrare în limba clientului. concluzia socaciu mai bine ar sta acolo unde îi e locul, adică sub fusta nevestesii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei