Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


El Clasico în tenis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se apropie Open-ul de la Roland Garros, aşa că sezonul pe zgură a intrat în faza de turaţie, cu turnee care concentrează toată spuma. Astfel, la Madrid am avut parte de un fel de El Clasico, Nadal-Federer. Aici, la tenis, echivalentul Barcelonei este deja la scăpătat, aşa că Nadal, fan declarat al albilor, şi-a adjudecat semifinala. În ultimul act a încrucişat racheta cu nelipsitul Djokovic. Continuând paralela cu fotbalul, se poate spune că a fost o finală Real-Manchester, dar care nu se derulase până la momentul scrierii acestui material. Nu-i nimic, ne-a furnizat marfă destulă şi semifinala. Federer s-a prezentat cu un joc neaşteptat de solid, impresia fiind că îi mai lipseşte o singură treaptă pentru a se găsi pe palierul maxim înainte de Roland Garros. Scorul primului set a fost 7-5 pentru elveţian, acesta dovedindu-se capabil să întoarcă un break timpuriu al lui Nadal. Setul secund l-a cedat aproape deliberat, singura sa grijă fiind să n-o facă la fundul gol: 1-6. Decisivul a fost pe măsura aşteptărilor. Ambii jucători s-au apropiat, pe rând sau în acelaşi timp, de cel mai bun tenis al lor. Cu un plus de concentrare la primul serviciu, Federer ar fi putut culege mult mai mult decât a făcut-o în cele din urmă. Momentul psihologic al setului merită povestit. După 1-1 firesc la debut, urmează 40-15 pe serviciul lui Federer. Schimbul următor este dirijat autoritar de elveţian, care încheie punctul, teoretic şi game-ul, cu o minge lungă. Nadal pretinde aut şi, sistemul ochi-de-şoim nefiind permis la acest turneu, solicită arbitrul de scaun. Acesta îi dă dreptate spaniolului şi Federer nu-şi poate recăpăta concentrarea, văzându-se egalat, 40-40. A urmat, după părerea mea, cheia meciului. Pe tot parcursul întâlnirii, Federer îl surclasase pe Nadal la „scurte”. Dar ce s-a întâmplat la acest scor moment a fost o... aroganţă! Federer a condus magistral schimbul, ajungând să aibă posibilitatea unui smash cu mai mult de jumătate de teren liberă. Numai că... Federer decide să-i arate lui Nadal cine e stăpânul. În loc de smash, pune o scurtă, însă mingea sare mai înalt decât la celelalte fiindcă fusese lovită de la o înălţime peste cea a umărului. Nadal ajunge, câştigă punctul şi apoi break-ul. A fost suficient pentru set şi meci. Pentru Roland Gaross, Federer ar trebui să deseneze cu racheta pe zgură schiţa cu unghiul de incidenţă şi de reflexie. Sau poate să-şi calculeze vârful de formă pentru Wimbledon. Din 2003 încoace a câştigat măcar un turneu de Grand Slam pe an şi acolo, pe iarbă, are cele mai mari şanse să salveze acest sezon. Altfel, s-ar încheia cu adevărat o epocă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El Clasico în tenis.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
El Clasico în tenis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei