Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franks: MFP se va împrumuta pe pieţele externe în primul semestru, prin programul MTN

Luni, 9 Mai 2011 (14:19:22)

Ministerul Finanţelor Publice se va împrumuta de pe pieţele inetrnaţionale până la sfârşitul primului semestru printr-o emisiune din cadrul programului MTN (Medium Term Notes), a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

"Din ce ştiu eu, vor ieşi pe pieţele internţionale în prima jumătate a acestui an, ceea ce înseamnă în următoarele două luni", a spus Franks.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emsiuni MTN pe piaţa internaţională pe o perioadă de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro, dar până acum nu s-a realizat nicio licitaţie.

Anterior oficialul FMI a aprecizat că România nu are nicio problemă în rambursarea datoriei publice şi a respins ideea restructurării datoriei.

"Cu privire la restructurare, rata dintre datorie şi PIB în România, în sectorul public, este încă mică comparativ cu standardele internaţionale. Este gestionabilă şi nu cred trebuie să avem în vedere restructurarea datoriei. Să ne amintim că restructurarea datorei poate dura foarte mult timp şi poate fi extrem de dureroasă din punct de vedere economic. România trebuie să evite acesată posibilitate cu orice preţ. Eu nu cred că exită pericolul de a se face această restructurare pentru că România are o rată mică a datoriei în PIB", a mai explicat Franks.

Săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor s-a împrumutat cu 939 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat în valută cu scadenţă la trei ani, pe piaţa internă, cu 56% mai mult decât valoarea anunţată, la un randament de 4,89% pe an, uşor mai ridicat decât la emisiunea precedentă, din noiembrie 2010.

În ultimii doi ani, Trazoreria s-a împrumutat în valută mai mult din piaţa internă decât de la extern.

Finanţele a atras în 2009 valută din piaţa internă în sumă de 2,76 miliarde de euro, prin trei operaţiuni. De asemenea, Trezoreria a realizat anul trecut două emisiuni de titluri de stat în valută, în sumă de 2,5 miliarde de euro, din care a rambursat o emisiune realizată în noiembrie 2009, de 1,42 miliarde de euro.

Cel mai recent împrumut de pe pieţele externe a avut loc în luna martie a anului trecut, când România a împrumutat un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenţă la 5 ani, la un cupon de 5% şi un randament total de 5,17% pe an. Valoarea subscrierilor s-a ridicat la 4,9 miliarde euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franks: MFP se va împrumuta pe pieţele externe în primul semestru, prin programul MTN.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franks: MFP se va împrumuta pe pieţele externe în primul semestru, prin programul MTN0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei