Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Companiile de stat, "căpuşate" de PDL; Băsescu e ipocrit vorbind de corupţia de acolo

Luni, 9 Mai 2011 (15:02:03)

Liderul PSD Victor Ponta susţine că şeful statului dă dovadă de ipocrizie atunci când vorbeşte despre modul corupt şi incompetent de conducere a companiilor naţionale, apreciind că multe dintre acestea "vor fi în pericol de a nu rezista pe piaţa liberă după ce au fost fraudate şi căpuşate de PDL".

"Între mostrele de ipocrizie ale preşedintelui Traian Băsescu, ultima, referitoare la modul corupt şi incopetent de conducere al companiilor naţionale şi al regiilor autonome, e cea mai revoltătoare", a spus Ponta.

El a susţinut că, încă din 2009, a vorbit de conducerea complexelor de la Turceni, Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului, a căror conducere a fost pusă de PDL, respectiv de premierul Emil Boc şi de minsitrul Economiei de atunci, Adriean Videanu.

"În toate celelalte companii conducerile sunt politice, sunt portocalii, PDL. Să vii în 2011, în mai, după ce te-ai reales preşedinte cu bani furaţi, deturnaţi de la aceste regii, după ce Emil Boc a numit în toate conducerile de companii şi regii naţionale numai membri PDL - mi se pare sfidare la adresa bunului simţ", a spus Ponta.

Ponta a arătat că este târziu ca Băsescu "să-şi ia corupţii înapoi" din conducerile acestor companii.

"Dacă Traian Băsescu vrea să-şi ia corupţii înapoi din regiile autonome şi din socoietăţile cu capital de stat, e destul de târziu. Multe din aceste companii vor fi în pericol de a nu rezista pe piaţa liberă după ce au fost fraudate şi căpuşate de PDL", a mai spus Ponta, care l-a acuzat pe şeful statului că vorbeşte ca şi cum ar fi liderul opoziţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că îmbunătăţirea managementului în regiile şi în societăţile de stat este prioritatea zero a anului 2011 şi că, în cel mai scurt timp, acestea vor fi trecute din punctul de vedere al raportării bilanţului la Ministerul Finanţe.

El a menţionat că printre societăţile care sunt sunt în atenţie în anul 2011 şi a căror funcţionare va trebui optimizată, cele două complexe energetice Turceni şi Rovinari, Compania Naţională a Huilei, cel mai mare datornic la bugetul statului şi cel mai mare neplătitor către fondurile de pensii şi de sănătate, Termoelectrica, Oltchim şi Poşta Română.

"Le menţionez public pentru că pierderile lor, arieratele lor sunt plătite de fiecare român. Şi de ce le plătim? Pentru că nişte domni manageri, bine instalaţi politic şi blagosloviţi politic, nu au niciun fel de apăsare, nici legată de arierate, nici legat de stocuri, nici legat de creşteri personal, de fonduri de salarii. Ei sunt marii boieri ai economiei româneşti. Baronii economiei româneşti îi găsim, în primul rând la regiile de stat", a spus Băsescu

Şeful statului a arătat că în 2009 şi cu precădere în 2010 s-a produs o puternică reformare a aparatului de stat, care mai continuă, că sectorul privat s-a ajustat şi s-a adaptat, dar societăţile, regiile de stat doar "au privit la criză". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Companiile de stat, "căpuşate" de PDL; Băsescu e ipocrit vorbind de corupţia de acolo.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Companiile de stat, "căpuşate" de PDL; Băsescu e ipocrit vorbind de corupţia de acolo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei