Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziţie chinologică

Sute de câini, campioni la “Cupa Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei mai frumoşi câini de rasă din Suceava şi din judeţele vecine s-au adunat ieri în parcarea Shopping City Suceava, oferindu-le miilor de vizitatori oportunitatea de a admira exemplare foarte reuşite din cele mai îndrăgite rase de câini de la noi, dar şi de peste hotare.

Expoziţia Chinologică Naţională “Cupa Bucovina”, organizată de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, a ajuns ieri la a patra ediţie, reunind câini de rasă din toată ţara. Aceştia, în funcţie de cum s-au prezentat în concurs, au fost răsplătiţi cu titlul „Câine cu Aptitudini de Campion”, pe diferite grade de performanţă, atribuite de un juriu profesionist, stăpânilor lor fiindu-le oferite şi premii din partea Belcando, Carrefour, Baumax, Animax şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

 

Uriaşi şi pitici

Adunaţi în jurul celor patru ringuri de arbitraj, câinii au atras o grămadă de iubitori de animale, dar şi de curioşi, care nu încetau din a se uimi de ce descopereau acolo.

Într-un colţ, masivii Ciobăneşti Caucazieni, mai mari decât stăpânii lor, te făceau să te ţii deoparte chiar dacă se arătau a fi disciplinaţi şi ascultători.

Tot pe acolo, la fel de impresionanţi, Ciobăneştii Mioritici, cu laţe în ochi şi părul sârmos, săltând moale la fiecare mişcare, erau deopotrivă admiraţi, dar şi temuţi, statura lor uriaşă impunând respect.

Printre atâţia uriaşi şi-a făcut loc şi câte un Pincher pitic, “un câine mare într-un corp mic”, cum se spune adesea despre el.

Ciobăneştii Germani, cunoscuţi în popor drept câine lup, au atras numeroşi admiratori, privirea lor inteligentă şi ataşamentul faţă de stăpâni fiind printre calităţile pentru care sunt foarte apreciaţi.

Câinele de luptă japonez, Tosa Inu, a fost de asemeni prezent, în mai multe exemplare, la fel ca şi masivii Cane Corso sau Dogo Canario.

 

Exemplare rare şi spectaculoase

Negri ca miezul nopţii, cu păr lung şi corp masiv, Terra Nova, prezenţi în mai multe exemplare, s-au dovedit de asemeni o prezenţă impresionantă pentru public.

Ciobănescul Scoţian, Collie Rough, cunoscut la noi prin celebra căţeluşă Lassie dintr-un serial mai vechi, privea cu demnitate în jur, cu un calm de invidiat, fără a se simţi câtuşi de puţin intimidat de prezenţa Lupilor cehi, care seamănă foarte bine cu lupii din pădurile noastre, sau de mârâitul ameninţător al Rottweillerilor care au şi fost traşi deoparte, pentru a fi evitate încăierările.

Rasele de vânătoare erau şi ele prezente, prin exemplare de Basset Hound, Beagle, Brac German sau chiar Copoi Ardelenesc.

Fioroşii Dobermani, Bulldogul englez, uriaşul Saint Bernard, Schnauzerul uriaş, Schnauzerul pitic, Ciobănescul de Berna, Ciobănescul de Asia Centrală, Ciobănescul Românesc de Bucovina, labradorii prietenoşi, inteligenţii Cocker Spaniel, Teckelii sârmoşi, Fox Terrierii cu păr scurt sau sârmos şi multe alte rase de câini, care nu pot fi admirate decât rareori prin Suceava, au fost prezente, ieri, la expoziţia chinologică care a stârnit interesul unui public numeros, în ciuda vremii schimbătoare.

Nu în ultimul rând, vizitatorii au avut ocazia să admire o serie de exemplare rare de câini, precum simpaticii Chow-Chow cu coamă de leu şi limbă albastră, inteligenţii Akita Inu, câinii de pază ai samurailor, sau drăgălaşii Samoyede, cu blana albă şi pufoasă ca fulgii de nea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de câini, campioni la “Cupa Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Sute de câini, campioni la “Cupa Bucovina”4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VREM FOTO CU PREMIANTII... trimis de
( 9 mai 2011, 18:39:39
ADMIR FOARTE MULT CIOBANESTII.SUNT FRUMOASE TOATE POZELE DIN STIRILE VIDEO..DAR AR FI INTERESANT SA VEDEM CINE SUNT PREMIANTII.MI-A PLACUT TIPUL SI CAINELE DIN FOTOGRAFIA " Ciobănescul carpatin, prietenul credincios al ciobanilor". PARCA AU COBORAT DINTR-O PICTURA ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei