Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2011 - Anul XVI, nr. 107 (4705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocatul Poporului: Cetăţeanul nu prea mai contează în faţa guvernanţilor, este o nepăsare totală

Luni, 9 Mai 2011 (15:35:19)

Mai puţin de jumătate dintre românii care au dreptate şi sesizează Instituţia Avocatului Poporului ajung să-şi vadă problema rezolvată, a afirmat, luni, profesorul Ioan Muraru, şeful instituţiei, care a criticat dur ineficienţa instituţiilor româneşti şi nepăsarea lor faţă de cetăţeni.

"Eforturile noastre în sprijinul celor care ne sesizează diferite probleme pe care le întâmpină în relaţia cu statul rămân fără niciun rezultat în multe din cazuri. Cetăţeanul nu prea mai contează în faţa guvernanţilor. Este o nepăsare totală", a afirmat Avocatul Poporului, Ioan Muraru, într-o conferinţă de presă susţinută luni, în care a prezentat bilanţul activităţii instituţiei în 2010.

Profesorul Muraru a apreciat că doar "40-50 la sută" dintre petiţionarii care "au dreptate în ceea ce reclamă" la Avocatul Poporului "pleacă mulţumiţi" după ce primesc serviciile instituţiei conduse de el.

"Unii dintre ei însă pleacă mulţumiţi că au primit un răspuns din partea unei autorităţi a statului la problema lor, alţii pleacă mulţumiţi pentru că, în urma discuţiilor, au fost îndreptaţi spre instituţia competentă să le rezolve problema", a spus Ioan Muraru.

Potrivit acestuia, un procent aproape identic îl reprezintă cel al petenţilor care "pleacă de la Avocatul Poporului cu problemele reclamate rezolvate".

"Suntem, în mare măsură, o instituţie a speranţei. Multe dintre problemele care ne sunt semnalate şi pe care noi le direcţionăm către autorităţile competente să le rezolve rămân, din păcate, fără un rezultat pozitiv, de vină fiind unele instituţii ale statului care pur şi simplu nu dau curs solicitărilor noastre", s-a plâns Avocatul Poporului.

Muraru a identificat primăriile ca fiind instituţiile care ar nesocoti cel mai frecvent petiţiile Avocatului Poporului, însă criticate au fost şi instituţiile din subordinea Guvernului şi chiar Parlamentul, sub tutela căruia Avocatul Poporului funcţionează.

"Probabil ar trebui regândit sistemul de guvernare din România, în sensul debirocratizării lui", a mai spus Ioan Muraru.

Mandatul lui Ioan Muraru ca Avocat al Poporului expiră la 10 mai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Poporului: Cetăţeanul nu prea mai contează în faţa guvernanţilor, este o nepăsare totală.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocatul Poporului: Cetăţeanul nu prea mai contează în faţa guvernanţilor, este o nepăsare totală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei