Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Alocările pe criterii politice se fac în special la consiliile judeţene conduse de PSD şi PNL

Vineri, 6 Mai 2011 (15:28:09)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că "în special" la consiliile judeţene conduse de PSD şi PNL se fac alocări de fonduri pe criterii politice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Elena Udrea a făcut aceste declaraţii la Târgu Mureş - unde a semnat contracte cu finanţare europeană prin Programului Operaţional Regional (POR) de circa zece milioane de euro - ca răspuns la declaraţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, privind alocări preferenţiale ale fondurilor către primării, prin Ordonanţa 7/2006, mai ales în localităţile cu primari PDL şi UDMR.

"Nu există alocări pe criterii politice la Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acum vin de la Bistriţa, unde am semnat, de asemenea, contracte de finanţare pe fonduri europene, şi acolo primarul este din PSD", a susţinut ministrul Elena Udrea.

Ea a precizat că, în toată ţara, sunt doar 14 consilii judeţene conduse de reprezentanţi ai PDL, iar alocările se fac pe criterii politice "în special" unde preşedinţii de CJ aparţin PSD şi PNL.

"Alocările se fac pe criterii politice în special acolo unde preşedinţii de consilii judeţene sunt ai PSD şi PNL. Pentru că nu toată ţara are preşedinţi de consilii judeţene ai PDL. Avem 14 consilii judeţene conduse de PDL, în rest sunt majoritari PSD-PNL, iar alocările se fac pe criterii politice în special în acele judeţe", a spus Elena Udrea.

Ea a fost susţinută de premierul Emil Boc, care a subliniat că Guvernul semnează proiecte europene cu toate autorităţile locale şi judeţene, indiferent de culoarea lor politică.

"Vreau să lămuresc încă un mit, Guvernul semnează proiecte europene cu toate autorităţile locale şi judeţene, indiferent de culoarea lor politică, important este să existe performanţă. Am semnat la Constanţa, am fost şi la Gorj, dar şi la Vâlcea, am fost la Bistriţa - unde venim de la un primar PSD, dar venim şi aici la Târgu Mureş. Acolo unde se mişcă treburile, Guvernul este prezent să îi sprijine", a spus premierul.

El a făcut un apel la toate administraţiile din ţară "să apese pedala de acceleraţie a absorbţiei fondurilor europene".

"Semnarea contractului este un pas important, decisiv, rămâne acum implementarea. Şi am făcut un apel la Bistriţa, fac apel şi aici, la Târgu Mureş, pentru accelerarea implementării fondurilor europene. De accelerarea acestui proces depinde şi creşterea ratei absorbţiei fondurilor europene, şi creşterea economică a ţării", a subliniat premierul.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, vineri, două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Târgu Mureş, cu primarul oraşului, Dorin Florea (PDL), în prezenţa premierului Emil Boc şi a altor lideri ai PDL: miniştrii Anca Boagiu şi Traian Igaş şi vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, joi, PDL de repartizarea pe criterii politice şi electorale a banilor prin Ordonanţa 7/2006 şi a susţinut că banii publici strânşi de la toţi locuitorii "se împart din poşeta Elenei Udrea partenerilor săi politici şi de afaceri".

Potrivit analizei prezentate de Ponta, localităţile cu primari PDL au primit cei mai mulţi bani prin Ordonanţa 7/2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural.

"Ca sume alocate, pe apartenenţă politică, primăriile PDL au primit 331 de milioane de lei, cele ale PSD - 175 de milioane, iar ale PNL - 150 de milioane. La alocarea pe locuitori, un locuitor dintr-o localitate UDMR primeşte 136 de lei, unul de la PDL - 115 lei, în timp ce unul dintr-o localitate condusă de un primar PSD primeşte 62 de lei, iar un altul dintr-o localitate cu primar PNL primeşte 64 de lei. Dacă nu eşti născut într-o localitate cu PDL şi UDMR, nu ai şanse", a explicat liderul PSD. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Alocările pe criterii politice se fac în special la consiliile judeţene conduse de PSD şi PNL.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Udrea: Alocările pe criterii politice se fac în special la consiliile judeţene conduse de PSD şi PNL5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei