Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corneliu Vadim Tudor l-a reclamat pe premierul Emil Boc la Parchet pentru "genocid"

Vineri, 6 Mai 2011 (14:03:06)

Liderul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe premierul Emil Boc, pe care îl acuză de "genocid".

Plângerea a fost depusă de Corneliu Vadim Tudor vineri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a susţinut, joi după-amiaza, pe scările sediului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că reclamaţia ANI împotriva sa pentru nedeclararea unor venituri obţinute ar fi consecinţa unei plângeri penale formulate de el pe tema închiderii spitalelor.

Vadim Tudor a susţinut o declaraţie de presă la Parchet, după care a plecat, fără să intre în clădire. El a folosit, în timpul declaraţiei susţinute chiar la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, o maşină de ras, cu care s-a bărbierit, trei peruci şi o pereche de cătuşe.

De pe scările Parchetului, Vadim Tudor a făcut diverse acuzaţii la adresa politicienilor români, vizându-i în special pe şeful statului şi pe premierul Boc.

El a acuzat şi o posibilă complicitate între şefii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi preşedintele Traian Băsescu. Vadim Tudor a adresat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor pe care-i consideră vinovaţi de cea mai recentă acţiune împotriva sa, cea a ANI, pe care a calificat-o drept "o porcărie politică", "de un ridicol inimaginabil".

"Acum un an au încercat să mă acuze că aş fi primit o publicitate de o firmă şi că ar fi fost ilegal. Oricine are voie, dar Vadim Tudor nu. O dată în 20 de ani am vrut şi eu să iau o reclamă şi nu am avut voie, pentru că vor să mă distrugă financiar", a spus, între altele, Vadim Tudor, pentru a-şi argumenta statutul de victimă politică.

Vadim Tudor a întrebat retoric de ce procurorul general Kovesi nu vede că şefii ANI - preşedintele Cătălin Macovei şi secretarul general Horia Georgescu - "au fiecare câte patru case".

Procurorii Parchetului instanţei supreme au fost sesizaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru a-l cerceta pentru fals în declaraţii pe Corneliu Vadim Tudor, acuzat că nu a declarat şi nu a înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice venituri obţinute din drepturi de proprietate intelectuală în perioada 2006 - 2008.

Inspectorii de integritate au constatat că Vadim Tudor ar putea fi cercetat pentru fals în declarații, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la activele financiare şi a veniturilor dobândite, conform extraselor bancare şi, respectiv, a documentelor justificative existente în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.

Biroul de presă al Ministerului Public a comunicat, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX, că joi nu s-a înregistrat nicio sesizarea a ANI cu privire la Corneliu Vadim Tudor.

În 6 aprilie, Vadim Tudor a fost trimis în judecată de procurorii PICCJ, care îl acuză de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corneliu Vadim Tudor l-a reclamat pe premierul Emil Boc la Parchet pentru "genocid".
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corneliu Vadim Tudor l-a reclamat pe premierul Emil Boc la Parchet pentru "genocid"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei