Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CA Suceava respinge cererea de revizuire formulată de Millenium Building în cazul Cathedral Plaza

Vineri, 6 Mai 2011 (13:55:49)

Curtea de Apel Suceava a respins cererea de revizuire formulată de Millenium Building în procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucuresti(ARCB), astfel că rămâne în vigoare decizia prin care a fost sistată construcţia Cathedral Plaza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Curtea de Apel Suceava menţine decizia Tribunalului Dâmboviţa, care sistase construcţia Cathedral Plaza întrucât lipseau autorizaţiile legale.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa fusese contestată la Curtea de Apel din Ploieşti, care a hotărât în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, iar apoi ARCB şi Primăria Capitalei au formulat o cerere de revizuire care a fost admisă de Curtea de Apel Suceava.

Faţă de această decizie a Curţii de Apel Suceava, Millenium Builiding a formulat o cerere de revizuire şi o contestare în anulare.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cezar Hâncu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că cererea de revizuire formulată de Millenium Building a fost respinsă, doi dintre cei trei judecători ai completului pronunţându-se în acest sens.

El a menţionat că a fost, de asemenea, respinsă şi contestarea în anulare formulată de Millenium Building faţă de aceeaşi decizie a Curţii de Apel Suceava.

Hâncu a spus că, în aceste condiţii, rămâne în vigoare decizia anterioară a Curţii de Apel Suceava.

La judecarea cererii de revizuire formulată de ARCB şi Primăria Capitalei, primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a cerut admiterea cererii de intervenţie a instituţiei pe care o reprezintă, precum şi admiterea cererii de revizuire, iar consecutiv, pe fond, să fie admisă acţiunea, astfel cum a fost formulată şi precizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

În 12 ianuarie, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o cerere în care solicită procurorilor anticorupţie să "monitorizeze" grupurile de interese care încearcă să salveze de la demolare Cathedral Plaza.

Purtătorul de cuvânt al ARCB, Ieronim Iacob, declara atunci că dezvoltatorii imobilului de birouri Cathedral Plaza au beneficiat "în permanenţă" de sprijinul unor grupuri de interese "cărora autorităţile statului fie le-au opus doar o rezistenţă formală, fie le-au răspuns prompt favorabil, dar în afara legii, la «solicitări»".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CA Suceava respinge cererea de revizuire formulată de Millenium Building în cazul Cathedral Plaza.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CA Suceava respinge cererea de revizuire formulată de Millenium Building în cazul Cathedral Plaza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei