Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Al-Qaida ameninţă că îl va răzbuna pe Osama ben Laden şi că va continua Jihadul

Vineri, 6 Mai 2011 (18:14:28)

Reţeaua al-Qaida a confirmat moartea liderului său, Osama ben Laden, ucis în noaptea de duminică spre luni de un comando american în Pakistan, a ameninţat că îl va răzbuna şi s-a angajat să continue Jihadul (războiul sfânt), într-un comunicat publicat vineri pe site-uri islamiste, relatează AFP.

"Şeicul combatant (...) Abu Abdallah, Osama Ben Mohamed Ben Laden a fost ucis (...) de gloanţele trădării şi apostaziei", scrie reţeaua extremistă în comunicatul său, semnat de comandamentul general al al-Qaida şi datat marţi, la două zile după moartea fondatorului organizaţiei.

"Dacă americanii au putut să-l ucidă pe Osama, nu trebuie să ne fie ruşine (...), dar vor putea americanii, prin presa lor, agenţii lor, echipamentele lor, militarii lor, serviciile lor de informaţii şi serviciile lor, să ucidă lucrul căruia şeicul Osama şi-a consacrat viaţa?", adaugă textul.

"Noi confirmăm că sângele şeicului combatant Osama ben Laden (...) nu va fi vărsat degeaba şi că va fi un blestem pentru americani şi agenţii lor, care îi va urmări în interiorul şi exteriorul ţării lor", ameninţă comandamentul general al reţelei teroriste.

În comunicatul său, comandamentul se angajează să "continue pe calea Jihadului, trasată de liderii noştri şi, în fruntea lor, şeicul Osama, fără ezitări sau reţineri".

"Nu ne vom îndepărta de la această cale (...) până la victorie sau la moarte", subliniază autorii textului.

Conform "predicii" lui ben Laden, "America şi cei care trăiesc în America nu vor şti niciodată să se bucure de securitate, cât timp poporul nostru din Palestina nu va fi în siguranţă", continuă textul.

În acest scop, "soldaţii Islamului vor continua, în grupuri şi individual, fără încetare, planificarea" luptei lor, avertizează comandamentul al-Qaida.

În comunicatul său, reţeaua extremistă cere de asemenea "poporului musulman din Pakistan, pe teritoriul căruia a fost ucis şeicul Osama, să se revolte pentru a spăla această ruşine care i-a fost adusă de o bandă de trădători şi hoţi, care au vândut totul inamicilor".

Pakistanezii să se "răscoale cu forţă pentru a curăţa ţara lor de americani, care au răspândit acolo corupţia", scrie comandamentul general al reţelei, în comunicat.

Al-Qaida a mai anunţat că va difuza "în curând" o înregistrare audio cu Osama ben Laden, realizată cu o săptămână înainte de moartea acestuia.

"Şeicul (ben Laden) a refuzat să părăsească lumea aceasta înainte de a împărtăşi naţiunii islamice bucuria suscitată de revoltele (din lumea arabă) în faţa nedreptăţii şi nedrepţilor", a afirmat al-Qaida.

"El a înregistrat în acest scop un mesaj audio cu o săptămână înainte de moartea sa, care conţine felicitări şi sfaturi, iar noi îl vom difuza în curând", a adăugat organizaţia.

Osama ben Laden a fost ucis în noaptea de duminică spre luni, într-o operaţiune a forţelor speciale americane, la Abbottabad, un oraş din Pakistan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al-Qaida ameninţă că îl va răzbuna pe Osama ben Laden şi că va continua Jihadul.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al-Qaida ameninţă că îl va răzbuna pe Osama ben Laden şi că va continua Jihadul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei