Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu biciul pe ei

Amenzi de 6.000 de lei, date firmelor ISPA de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele ISPA au început să plătească pentru nesimţirea de a distruge străzile Sucevei şi de a le lăsa în paragină de luni de zile, sau, în unele cazuri, şi de peste un an.

După ultimatumul pe care l-au primit de la primarul Sucevei, care i-a avertizat că vor avea de suportat o ploaie de amenzi, pentru fiecare zi în care nu repară străzile distruse, de miercuri, autorităţile locale au început să pună biciul pe ei.

Astfel, în mai puţin de 24 de ore, firmele care lucrează pe programul ISPA au primit două amenzi de câte 3.000 de lei, din partea Primăriei Suceava, şi una de 1.400 de lei, de la Poliţia Rutieră.

“Le dăm amenzi zilnic, până nu mai pot duce. Cum nu sunt la treabă să repare strada, cum îi amendăm”, a declarat primarul Ion Lungu, care ieri a şi făcut un tur al oraşului, pentru a vedea unde se lucrează şi unde nu.

Astfel, una dintre amenzile de 3.000 de lei a fost dată, miercuri după-amiază, firmei TMUCB, pentru “neaducerea la starea iniţială” a străzii Mitropoliei, în vreme ce a doua amendă a fost dată ieri, după o nouă rundă de verificări în teren.

La solicitarea municipalităţii sucevene şi Poliţia Rutieră a început să ia măsuri în privinţa străzilor distruse, o primă amendă, de 1.400 de lei (21 puncte) fiind dată firmei Termrom, care lucrează pentru TMUCB, pentru că nu a refăcut Aleea Lalelelor.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că dacă nu plătesc direct amenzile primite, sumele datorate le vor fi reţinute firmelor care lucrează pe ISPA din banii pe care îi mai au de încasat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 6.000 de lei, date firmelor ISPA de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Amenzi de 6.000 de lei, date firmelor ISPA de Primăria Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 mai 2011, 11:03:46
E posibil să fii aici
Dar să te simţi departe ?
Sucevenii autentici
Ca-n exil să se comporte ?

Eşti .. dar nu eşti .. simţi ?
Cine te’a făcut să simţi asta ?
Ai moştenit (o) de la ai tăi părinţi
Suceava mereu v-a exista

Acum ,o mână de parveniţi
Şi-o dispută , jefuind-o
Dac-o iubeşti îţi ieşi din minţi
Când mama naibii ai/am pierdut-o ?

Opinia a devenit .. un delict
Acasă .. parc-ar fi o cutie poştală
Suceava parcă e , acum , un obiect
Disputat în campania electorală

2.   Cine trebuia sa verifice lucrarile la timp ? trimis de
( 6 mai 2011, 13:16:42
Nu doresc sa fac politica, dar in acest caz de ce sa asteptat atita timp pentru a se lua masuri. A venit vara ! Cum ramine cu masinile distruse, unde propietarii au trebuit sa-si plateasca singuri reparaturile ? Ma intreb cum au putut fii acceptate astfel de firme sa faca astfel de lucrari, daca la suprafata drumurile arata cum arata, nu vreau sa stiu ce calitate au conductele si materialele care au fost folosite si ce garantie a primit municipalitatea pentru aceste lucrari care se fac din bani publici.
3.   Vorba de claca trimis de
( 6 mai 2011, 13:28:21
ce le pasa lor,adica si la unii si la altii de amenda asta?praf in ochi!
4.   Sugestie trimis de
( 6 mai 2011, 14:02:27
pentru idil.Calculul amenzii sa acopere finalizarea lucrarilor respective si suma sa fie strict utilizata in acest sens.In acest mod primaria expune transparenta si toata lumea e happy.Firmele amendate nu vor mai putea participa la nici o licitatie publica pe o perioada de 5 ani. Ce zici?
eu..Am zis !
5.   Cum ramnane cu strada mea? trimis de
( 6 mai 2011, 17:39:12
Vreau sa stiu si eu cum ramane cu strada mea?Este vorva de strada Aleea Saturn,cea care duce la Piata Mica.S-a sapat de n ori pe ea,este distrusa total,nu se poate circula pe ea...Spatiul verde din fata blocului meu este distrus,au turnat nesimtitii pietris,nu mai creste nimic...copacii ni i-au taiat,iar sub geamurile noastre acum parcheaza masini...uneori nici nu avem, pe unde iesi din bloc...Daca ploua ,e mai rau ca la tara...
6.   Da pi timp di iarna faci ca ursu`. trimis de
( 6 mai 2011, 19:47:59
EU_ME ti rezolv. Ce n-ai auzit di gondola, numai sa-mi spui la ce itaj stai, ca daca esti mai sus de trei, trebe sa iau si parasuta cu mini. Vorbesc cu nea Nelu si-n juma di an trece pi la toti.
6.1  RE: Da pi timp di iarna faci ca ursu`. trimis de
( 6 mai 2011, 19:52:23
Sa am pardon, teligondola.
7.   Ginduri sicere trimis de
( 7 mai 2011, 08:16:55
la toti prezenti,absenti si in asteptare le urez o zi buna.Asa cum am mai spus-o municipiul Suceava care era un oras curat si sistematizat pina in anul 1990,dupa anul 1990 a ajuns un oras kitsc,cu constructii facute aiurea fara nici o incadrare in zona ,fara autorizatie,constructii care nu au nici o legatura cu arhitectura orasului.In ultimii 7-8 ani a ajuns un oras de la aspectul murdar jegos la foarte murdar si jegos.Toate strazile din orice parte a orasului arata ca dupa cel mai aspru bombardament din Bosnia Hertegovina.Nu este o strada curata,reparata.La portile de intrare in municipiul
8.   In continuare trimis de
( 7 mai 2011, 08:34:32
Suceava arata ca in Afganistan.In loc sa se mai faca o banda de la statia de 110 kw la intrare de la falticeni sa se toarne un covor nou pina la intersectia cu drumul care merge la radauti si apoi pina la iesrire spre botosani cu iesire spre Dorohoi,acest bulevard care strabate municipiul Suceava arata cel mai rau.I-ti rupi masina,i-ti sar dintii din gura daca il strabati cind treci pste toate gurile de canal,iar de celelante strazi sa nu mai vorbim.De 7 ani edilii Suceevei ne duc cu presul,sau investiti in realitate si pe hirtie miliarde de euro,dar nu se vede nimica.Cu amenzile praf in ochi,fiindca cei mai de incasat de la municipiul reprezinta bani de tigari.Sa fereasca bunul Dumnezeu de un cutremu de 5 grade ca blolcul turnu se duce jos si atunci sa vad incadrarea juridica-omor din culpa sau genocid.Fata de citi bani s-au alocat si bagat in municipiul suceava nu se vede nimic.Luati prin similitudine ceia ce s-a realizat in municipiul Bistrita unde primar este PSD si Gura hUMOR UNDE DEASEMENEA PRIMAr este PNL.Nu conteaza pentru cetaeni culoarea politica ci spiritul de bun gospodar,spiritul de patriotism local.La noi edilii nici pe departe nu il au.Muicipiul Suceava a ajuns pina in anul 1990 dezvoltat datorita a 2 OAMENI,respectiv Emil Bodnaras ca l-a facut regiune in anul 1952 si ca l-a dezvoltat industrial si arhitectonic Emil Bobu.cei dupa anul 1990 l-au adus in starea care afla.Felicitari domnului primar Andriciuc ca nu vrea afilierea la muicipipiul Suceava .Stie el de ce.Cea mai buna realizare a domnului Presedinte Flutur este sensul unic care intrradevar a rezolvat problema zonei industriale din Scheia.Sa auzim de bine.
9.   Expliciteaza nr.5. trimis de
( 7 mai 2011, 10:05:35
Cred ca n-ai si caracterul lui CALIGULA, dar in fine de ce bloc turn vorbesti, de cel care e in coltul parcarii subterane?
10.   Comentariu trimis de
( 7 mai 2011, 10:06:50
scuze, nr.8.
11.   Povesti la gura sobei... trimis de
( 7 mai 2011, 10:17:03
Pariez ca amenzile nu reprezinta nici 1% din spaga luata...Va invita fiul primarului la noul lui Pub din centru,el spune ca-i "irish",noi spunem ca miroase a Prelipca...Ce norocosi sunt bugetarii astia,cum fac ei banii si-i intorc cu lopata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei