Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Măcelărie din plin pe canalul Sport.ro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lăudam şi salutam acum un timp iniţativa parlamentului catalan de a interzice barbarul şi prostescul aşa-zis spectacol care este corida. Ce să caute corrida într-un loc divin, ca Barcelona? Corrida e o barbarie incompatibilă cu pretenţiile mileniului trei, iar prin interzicerea ei, catalanii îţi arată consecvenţa în a se disocia de restul Spaniei şi de obiceiurile ei; unele, ca acesta, ruşinoase. Dorinţa lor de independenţă se manifestă şi astfel, arătându-şi cu fiecare ocazie gradul de civilizaţie

 Desigur, în restul Spaniei, măcelărescul show continuă, spre delectarea prostimii. Dar nu numai prostimea savurează corida, ci şi personalităţi proeminente, unele chiar artistice de prim rang, din rândul cărora l-aş aminti pe recentul laureat al premiului „Nobel” pentru literatură, scriitorul peruan Mario Vargas Llosa. Dar ăsta nu se mulţumeşte să fie spectator ci, în loc să-şi vadă de cărţile şi premiile lui, face demersuri pentru a se înscrie corrida în patrimoniul UNESCO. Alături de dezamăgirea provocată de Mario Vargas Llosa, aş mai adăuga-o pe cea pricinuită de suberba actriţă spaniolo-americană Paz Vega, care şi ea se dă în vânt după suliţele colorate înfipte în grumazul taurului, deşi în cazul ei există scuza că e născută  cu aportul unui tată toreador.

În fine, spaniolii cu spaniolii şi cu obiceiurile lor. Ceea ce mă revoltă şi mă dezgustă este că postul de televiziune „Sport.ro” a început să preia coride, pe care le difuzează publicului român, cu tot tacâmul sângeros. Ce treabă avem noi, ca neam, cu corida ? Şi ce treabă are corida cu sportul, pentru a fi difuzată pe un canal de specialitate?

Mă rog, părerea mea despre mintea şi sufletul ziariştilor sportivi mi-am mai exprimat-o, aşa că nu mă mai miră nimic la ei. Un singur lucru mă dezamăgeşte: redactor-şef la „Sport.ro” este o femeie, Ioana Cosma, pe care, datorită sexului dumneaei, o credeam mai sensibilă.

Dar dânsa este exact aşa cum pare pe micul ecran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măcelărie din plin pe canalul Sport.ro.
 Vizualizări articol: 3188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Măcelărie din plin pe canalul Sport.ro3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei