Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Taxa pe fast food, amânată; este un proiect pe care nu îl consider oportun în acest moment

Duminică, 17 Aprilie 2011 (13:47:43)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV, că introducerea taxei pe fast food a fost amânată întrucât este un proiect pe care nu îl consideră oportun în acest moment şi pentru care România nu este pregătită.

"Nu este un proiect pe care să îl consider oportun în acest moment. Nu suntem pregătiţi pentru o asemenea taxă. A fost o dezbatare publică foarte bună pe acest subiect", a spus ministrul Cseke Attila.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii nu a avut un proiect în acest sens, ideea privind taxa pe fast food apărând într-o conferinţă de presă, ca soluţie la creşterea sumelor la bugetul de stat.

"Nu a fost o propunere, nu am prezentat-o ca proiect, ci numai o idee într-o conferinţă de presă. Am vorbit despre experienţa altor state, dar la noi este foarte greu de implementat", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a dat exemplul Ungariei, unde premierul a anunţat introducerea unei astfel de taxe, dar nu a reuşit încă să o implementeze.

"Ungaria este dovada faptului că o astfel de taxă este greu de implementat. Nu este un proiect uşor, dar dezbaterea publică a fost foarte bună, pentru că ne-a adus în atenţie o problemă foarte gravă, şi anume creşterea obezităţii la copii. Am amânat introducerea taxei pe fast food. Nu este oportună în acest moment. Am prezentat-o ca o idee. Este greu de implementat", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii intenţiona să introducă taxa pe fast food pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate.

Cseke Attila declara, în februarie 2010, că reacţiile externe în cazul introducerii taxei pe fast food au fost bune şi preciza că specialiştii lucrează la actul normativ.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel spunea atunci că lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerală.

Patronatele atenţionau însă că introducerea taxei pe fast food ar putea duce la creşterea preţului alimentelor în medie cu peste 20%, dar şi la disponibilizarea a 36.000 de salariaţi, respectiv 20% din personalul din industria alimentară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Taxa pe fast food, amânată; este un proiect pe care nu îl consider oportun în acest moment.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Taxa pe fast food, amânată; este un proiect pe care nu îl consider oportun în acest moment0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei