Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Introduc ideea de regiuni în noua Constituţie, dacă Parlamentul acceptă va fi foarte bine

Duminică, 17 Aprilie 2011 (13:44:14)

Preşedintele Traian Băsescu susţine că el introduce ideea de regiuni în proiectul de Constituţie, iar dacă acestea vor fi acceptate de Parlament va fi "foarte bine", menţionând însă că organizarea regiunilor nu trebuie să se bazeze pe criterii etnice, ci pe criterii sociale şi economice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Covasna, în legătură cu proiectul de lege privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, propus de UDMR, că, în opinia sa, organizarea administrativă bazată pe regiuni trebuie să fie, în primul rând, "utilă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din acest motiv trebuie create echilibre economice şi sociale. Acestea trebuie să fie criteriile care stau la baza unei eventuale reîmpărţiri administrative a României", a afirmat Băsescu.

Băsescu a afirmat că el introduce ideea de regiuni în proiectul de Constituţie, adăugând că dacă acestea vor fi acceptate de Parlament "va fi foarte bine", urmând ca prin lege să fie definite aceste regiuni.

"De ce optez pentru această organizare? Pentru că, în principiu, cred că diminuarea cheltuielilor cu aparatul de stat, fie că este vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că în momentul de faţă sunt foarte multe consilii judeţene, plus sectoarele Capitalei, există o birocraţie la nivel judeţean extrem de ridicată, care, în opinia sa, ar putea fi simplificată eventual prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni.

"Ar putea fi simplificată ( birocraţia - n.r.) eventual prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni, dar nu pe criterii etnice, repet, ci pe criterii care să ţină cont de echilibrele sociale şi economice ale regiunii", a conchis preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că priorităţile legislative ale Uniunii pentru 2011-2012 rămân cele două proiecte privind legea minorităţilor naţionale şi legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, ambele proiecte aflându-se la Camera Deputaţilor.

"Va trebui să reconfigurăm această structură, astfel încât secuimea şi Partiumul să îşi vadă interesele deservite", declara Kelemen Hunor, la şedinţa din 2 aprilie a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU).

Proiectul de lege al UDMR privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare prevede înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare. În proiect se menţionează că pe terioriul României sunt constituite 16 regiuni şi cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unităţi administrativ teritoriale şi nu au personalitate juridică.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Introduc ideea de regiuni în noua Constituţie, dacă Parlamentul acceptă va fi foarte bine.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: Introduc ideea de regiuni în noua Constituţie, dacă Parlamentul acceptă va fi foarte bine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei