Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ITUC cere autorităţilor să ţină cont de părerea partenerilor sociali privind legislaţia muncii

Miercuri, 13 Aprilie 2011 (16:51:08)

 Secretarul general al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC) cere premierului şi preşedinţilor partidelor parlamentare să îndemne Guvernul să ţină cont de sugestiile partenerilor sociali şi să respecte drepturile validate de convenţiile internaţionale privind legislaţia muncii.

Sharan Burrow a trimis, miercuri, premierului Emil Boc şi liderilor partidelor politice parlamentare o scrisoare referitoare la prevederile "inacceptabile" ale noii legi a dialogului social care urmează a fi adoptată de Guvern.

Sharan Burrow îşi exprimă sprijinul Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor şi al Consiliului Regional Pan-European privind cererile exprimate de către sindicatele româneşti referitoare la prevederile inacceptabile ale noii legi a dialogului social, se arată în scrisoare, trimisă de "Cartel Alfa".

"Ca urmare a introducerii unui pachet de măsuri de austeritate extremă şi a acţiunilor de protest ulterioare, organizate de către organizaţiile sindicale din România privind noul Cod al Muncii, Guvernul României atacă acum legea dialogului social care reprezintă baza pentru relaţiile de muncă din România: legea sindicatelor, legea patronatelor şi funcţionarea dialogului social", potrivit scrisorii.

Sharan Burrow susţine că propunerile Guvernului vor submina reprezentativitatea sindicatelor la diferite niveluri şi pluralismul sindical, vor elimina negocierile colective la nivel naţional şi îi lasă pe liderii sindicali fără protecţie legală. Schimbările propuse de către Guvernul României vor dilua drepturile privind protecţia lucrătorilor la nivel individual, permiţând abuzul din partea angajatorilor, precizează liderul ITUC.

"Guvernul a ignorat opinia expertului OIM care a definit textul legii muncii ca fiind o violare a standardelor OIM. Acum, Guvernul îşi trimite propriul proiect pentru legea dialogului social, pentru a fi votată în Parlament fără o consultare cu partenerii sociali şi fără să ţina cont de standardele OIM. Transmitem solidaritatea noastră tuturor lucrătorilor din România, care luptă pentru cauza lor şi pentru viitorul dialogului social în România", îşi încheie Sharan Burrow scrisoarea.

Organizaţiile sindicale, unele patronale şi ale societăţii civile condamnă decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe proiectul Codului de Dialog Social şi cer reluarea de urgenţă a negocierilor care să aducă proiectul de lege în linie cu cerinţele unei democraţii reale.

Guvernul a decis, joi, să înceapă procedurile de angajare a răspunderii în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă, precum şi pentru Codul de Dialog Social.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis, luni, ca şedinţa în care Guvenul îşi angajează răspunderea pe proiectele privind Dialogul Social şi salarizarea personalului didactic şi auxiliar din învăţământ pe 2011 să aibă loc pe 18 aprilie, de la ora 16.00.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITUC cere autorităţilor să ţină cont de părerea partenerilor sociali privind legislaţia muncii.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ITUC cere autorităţilor să ţină cont de părerea partenerilor sociali privind legislaţia muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei