Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cheamă investitori chinezi la proiecte privind construcţia de autostrăzi,poduri şi hidrocentrale

Miercuri, 13 Aprilie 2011 (15:44:50)

Investitorii chinezi sunt aşteptaţi să ia parte la proiectele de tip public-privat care vor fi iniţiate în România, în construcţia de autostrăzi, poduri, hidrocentrale sau în agricultură, a afirmat, miercuri, premierul Boc, în discuţia cu o delegaţie oficială chineză aflată în vizită la Bucureşti.

Contractele de parteneriat public-privat au reprezentat unul dintre subiectele principale ale întâlnirii organizate, la Palatul Victoria, între premierul Emil Boc şi delegaţia chineză condusă de Li Changchun, membru în Comitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Boc a arătat că, în urma adoptării Legii parteneriatului public-privat, Guvernul îi aşteaptă inclusiv pe investitorii chinezi să participe la modernizarea lucrărilor de infrastructură.

"Acest parteneriat public-privat ne va permite să ne consolidăm relaţiile economice cu proiecte importante în energie, transporturi, cultură, mediu, agicultură, având în vedere potenţialul pe care China îl are de a investi. Nu mai vorbim de lucrările de infrastructură - fie autostrăzi în regim de parteneriat public-privat sau construcţia de poduri, precum podul de la Brăila, ori construcţia de hidrocentrale", a afirmat Boc.

Direcţia Generală Piaţă Internă şi Servicii a Comisiei Europene a atras atenţia autorităţilor române că actuala Lege a parteneriatului public-privat, intrată în vigoare în octombrie anul trecut, este în contradicţie cu normele UE şi a solicitat remedierea de urgenţă a problemelor de neconformitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cheamă investitori chinezi la proiecte privind construcţia de autostrăzi,poduri şi hidrocentrale.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cheamă investitori chinezi la proiecte privind construcţia de autostrăzi,poduri şi hidrocentrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei