Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI depune 150.000 de petiţii la Ministerul Educaţiei prin care cere reîncadrarea pe Legea 221/2008

Miercuri, 13 Aprilie 2011 (14:40:15)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va depune la registratura Ministerului Educaţiei 150.000 de petiţii semnate de membrii de sindicat care au obţinut în instanţă aplicarea Legii 221/2008 pentru perioada 1 octombrie 2008-31 decembrie 2009.

FSLI protestează faţă de Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, pe care o consideră un atac la adresa statutului profesional şi social al cadrelor didactice, se arată într-un comunicat de miercuri al federaţiei.

Astfel, joi la ora 11.00, aproximativ 30 de membri de sindicat ai FSLI vor depune primele 60.000 de petiţii la registratura Ministerului Educaţiei, iar pentru că numărul petiţiilor este foarte mare, ele vor fi transportate cu o camionetă. Acesta este primul lot de petiţii formulate de membrii de sindicat, urmând ca restul sesizărilor să fie depuse în perioada următoare.

"Este cererea legitimă formulată de membrii noştri de sindicat pentru a li se recunoaşte aplicarea Legii 221/2008 şi după data de 1 ianuarie 2010, aşa cum prevede Legea 330/2009. Dacă aceste petiţii nu sunt luate în considerare de către MECTS, colegii noştri vor fi nevoiţi să apeleze la justiţie, ceea ce implică un efort financiar suplimentar de peste un miliard de lei, pentru statul român, ţinând cont de faptul că prin instanţă se va solicita să se ia în calcul rata inflaţiei, precum şi dobânda aferentă", a declarat preşedinte FSLI, Simion Hancescu, citat în comunicat.

În 2012, angajaţii din învăţământ care au câştigat procesele pe Legea 221/2008 ar trebui să primească 34 la sută din aceste drepturi salariale.

Salariile profesorilor nu pot fi majorate nici anul viitor cu 50 la sută, creştere care ar putea fi decisă în mod demagogic şi populist, dar care ar pune ţara "pe butuci", declara, duminică, permierul Emil Boc, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV.

El a arătat că majorarea cu 50 la sută a salariilor nu poate fi aplicată nici pentru profesori şi nici pentru altă categorie de bugetari.

Premierul a asigurat totodată din nou că efectele creşterii economice vor fi simţite "în buzunare" spre sfârşitul acestui an şi pe parcursul anului viitor.

Premierul Emil Boc a anunţat anterior că drepturile salariale câştigate de profesori în instanţă vor fi eşalonate la plată începând cu 2012, într-un cuantum şi pe parcursul unui interval care vor fi stabilite după inventarierea tuturor sentinţelor, dar şi a banilor care trebuie alocaţi de stat pentru toate salariile.

Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a afirmat, joi, că majorarea salariilor profesorilor conform deciziei judecătoreşti ar impune concedierea a aproape 100.000 angajaţi din sectorul bugetar, pentru a menţine anvelopa salarială fără a creşte impozitele.

Şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara, sâmbătă, la Sibiu, că "salariile cadrelor didactice ar trebui să fie mai mari", dar "România nu-şi permite acum aceste măriri salariale extinse la nivelul tuturor dascălilor", care ar însemna un efort financiar de două miliarde de lei anual.

Funeriu afirma că "este momentul" pentru onestitate şi atât dascălilor, cât şi românilor, în general, să li se spună care sunt resursele ţării şi ce se poate face cu acestea.

Ministrul preciza, citând datele oferite de Ministerul de Finanţe, că oferirea unor salarii mai mari tuturor profesorilor din România ar însemna un efort financiar anual de două miliarde de lei şi ar trebui disponibilizaţi 100.000 de bugetari.

Guvernul a decis, joi, să înceapă procedurile de angajare a răspunderii în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI depune 150.000 de petiţii la Ministerul Educaţiei prin care cere reîncadrarea pe Legea 221/2008.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI depune 150.000 de petiţii la Ministerul Educaţiei prin care cere reîncadrarea pe Legea 221/20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei