Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL cere stoparea imediată a închiderii spitalelor

Marţi, 5 Aprilie 2011 (15:18:56)

USL cere stoparea imediată a închiderii spitalelor şi recomandă autorităţilor locale să acţioneze în instanţă actele administrative emise de Guvern în această privinţă, a declarat, marţi, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că grupurile PSD şi PNL din Camera Deputaţilor protestează împotriva închiderii de spitale şi cer "stoparea imediată a acestui abuz nemaiîntâlnit".

"Deputaţii PNL şi PSD consideră inacceptabilă umilirea oamenilor, inumană şi antinaţională practica trimiterii acasă a bolnavilor care au nevoie de asistenţă medicală spitalicească, transferarea forţată a unor bolnavi către alte spitale, nerespectarea autonomiei locale şi dispunerea desfiinţării de spitale locale prin şantajarea preşedinţilor de consilii judeţene şi a primarilor cu nefinanţarea activităţii medicale, trimiterea în şomaj a peste 500 de medici şi 2.500 de asistenţi medicali, în condiţiile în care există o gravă criză de personal medical, blocarea accesului cetăţenilor la servicii medicale, ştiindu-se că majoritatea oamenilor nu au bani să se deplaseze în alte localităţi pentru a solicita o consultaţie medicală", a afirmat Eugen Nicolăescu.

"Toate actele emise de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc sunt nelegale şi recomandăm autorităţilor publice locale acţionarea în instanţa de contencios-administrativ a actelor administrative emise de Guvern. De asemenea, solicităm Guvernului anularea hotărârilor emise şi intrarea în legalitate, precum şi realizarea unor dezbateri serioase şi sincere privind direcţiile reformei, măsurile care trebuie întreprinse numai după consultarea reală a comunităţilor locale şi în interesul oamenilor", a mai spus Nicolăescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL cere stoparea imediată a închiderii spitalelor.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL cere stoparea imediată a închiderii spitalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei