Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMP a prelungit termenul pentru transmiterea observaţiilor şi întrebărilor despre Roşia Montană

Marţi, 5 Aprilie 2011 (14:13:51)

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) a decis să prelungească termenul-limită până la care cei interesaţi de proiectul minier de la Roşia Motană pot transmite întrebările şi observaţiile lor, pentru a primi răspunsuri în cadrul procedurii de evaluare a impactului investiţiei asupra mediului.

"Având în vedere complexitatea documentelor depuse de SC Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) pentru «Obiectivul minier Roşia Montană», precum şi pentru asigurarea unei consultări eficiente, Ministerul Mediului şi Pădurilor prelungeşte cu încă 30 de zile perioada de primire a propunerilor/comentariilor/observaţiilor justificate din partea publicului interesat, respectiv până la data de 5 mai 2011", se arată într-un anunţ publicat pe site-ul MMP.

Procedura care permite persoanelor sau entităţilor interesate de un proiect de anvergură şi cu posibil impact asupra mediului să solicite şi să primească răspunsuri la diferite probleme pe care le identifică în documentaţia respectivei investiţii este preluată în legislaţia naţională din cea europeană.

Proiectul este, în prezent, supus studiului unui Comitet de Analiză Tehnică format din specialişti ai mai multor instituţii din România.

RMGC dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimează că va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social, în timp ce statul român controlează 19,31% din acţiuni, prin firma Minvest Deva, iar alţi acţionari cumulează 0,23% din titluri.

Proiectul, despre care se vorbeşte încă din anii '90, a generat numeroase controverse, cele mai multe legate de impactul exploatării asupra mediului şi de conservarea siturilor arheologice din Munţii Apuseni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMP a prelungit termenul pentru transmiterea observaţiilor şi întrebărilor despre Roşia Montană.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMP a prelungit termenul pentru transmiterea observaţiilor şi întrebărilor despre Roşia Montană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei