Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antal, reclamat la CNCD că ar vrea să distrugă "ultimul bastion al românismului" din Sfântu Gheorghe

Joi, 24 Martie 2011 (16:40:27)

 Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de fostul chiriaş al clădirii cinematografului Arta, care susţine că edilul vrea să distrugă "ultimul bastion al românismului" din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a primit o adresă prin care este înştiinţat că a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către fostul chiriaş al clădirii cinematografului Arta, omul de afaceri Gheorghe Iliescu.

Antal Arpad a afirmat că omul de afaceri susţine, în reclamaţia depusă la CNCD, că în spatele dorinţei de evacuare a sa din clădirea cinematografului ar sta un criteriu etnic, el fiind de naţionalitate română, şi că legea prin care cinematografele sunt date administraţiilor locale a fost adoptată doar pentru acest scop.

"El susţine că astfel doresc să distrug ultimul bastion al românismului din Sfântu Gheorghe", a povestit, zâmbind, Antal.

Primarul a precizat că nu doreşte să comenteze această situaţie deoarece, dacă îi dă o replică, înseamnă că îl ia în serios pe reclamant.

În schimb, Antal Arpad a afirmat că în cazul clădirii cinematografului se tergiversează lucrurile, iar fostul chiriaş Gheorghe Iliescu foloseşte toate căile litigioase doar pentru a nu elibera imobilul.

Potrivit sursei citate, în prezent, procesul de evacuare este pe rol, iar în condiţii normale, dacă un proprietar nu prelungeşte contractul, chiriaşul nu mai are dreptul să rămână în clădire.

Antal a spus că municipalitatea este pregătită şi pentru situaţia în care după procesele civile să urmeze procese penale, prin care se mai poate trage de timp câţiva ani.

Primarul a reaminit că, în decembrie 2010, a expirat contractul de închiriere pe care îl avea Gheorghe Iliescu, dar el refuză eliberarea imobilului.

Protocolul de predare-primire a clădirii cinematografului "Arta" din Sfântu Gheorghe de la RADEF către Consiliul Local s-a semnat în aprilie 2009, însă chiriaşul clădirii, omul de afaceri braşovean Gheorghe Iliescu, refuză să părăsească imobilul, unde în prezent funcţionează un club deţinut de acesta.

Autorităţile locale vor să amenajeze în clădire un sediu pentru Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antal, reclamat la CNCD că ar vrea să distrugă "ultimul bastion al românismului" din Sfântu Gheorghe.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal, reclamat la CNCD că ar vrea să distrugă "ultimul bastion al românismului" din Sfântu Gheorghe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei