Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Severin, fluierat de colegi în PE, va sta în spatele sălii de plen, între Becali şi Vadim Tudor

Joi, 24 Martie 2011 (14:39:33)

Mai mulţi europarlamentari au fluierat, miercuri, în plenul PE, în semn de protest faţă de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona, acesta din urmă luând loc şi asistând la şedinţă de pe ultimul rând din sală.

Odată cu excluderea din grupul S&D, Severin şi-a pierdut locul pe care îl ocupa în spaţiul rezervat acestuia şi a primit fotoliul cu numărul 778. Aflat în partea din spate a sălii, destinată europarlamentarilor neafiliaţi, fotoliul pe care va sta Adrian Severin se află între cel al lui George Becali (777) şi cel al lui Corneliu Vadim Tudor (779). În total, în PE sunt 856 de fotolii numerotate.

Severin şi-a pierdut - cel puţin temporar- şi biroul pe care îl ocupa în Parlamentul European. Acesta a fost sigilat şi se află sub pază permanentă, conform unor surse din Parlamentul European.

Scandalul generat de informaţiile publicate de Sunday Times au fost subiectul unei declaraţii, miercuri după-amiază, la începerea sesiunii plenare a PE. Preşedintele Jerzy Buzek a făcut o declaraţie pe această temă iar mai mulţi europarlamentari au fluierat în semn de protest faţă de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona.

"Au fost din păcate şi fluierături în momentul în care preşedintele (preşedintele PE - n.r.) s-a referit la cel de-al treilea europarlamentar care a refuzat să demisioneze. Astfel de gesturi sunt frecvente atunci când europarlamentarii doresc să protesteze faţă de o anumită situaţie", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Cătălin Ivan, şeful Delegaţiei PSD din PE.

Ivan a mai spus că excluderea lui Severin este clară, fiind aprobată în unanimitate de toţi membrii S&D.

Informaţia despre fluierăturile la adresa lui Severin a fost confirmată şi de europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, acesta declarând pentru MEDIAFAX că a auzit sunetele venind dinspre grupul socialiştilor şi democraţilor din PE.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin, fluierat de colegi în PE, va sta în spatele sălii de plen, între Becali şi Vadim Tudor.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Severin, fluierat de colegi în PE, va sta în spatele sălii de plen, între Becali şi Vadim Tudor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei