Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta scrie IPP: Dovediţi aceeaşi fermitate şi în cazul Anastase ca faţă de Severin!

Joi, 24 Martie 2011 (17:09:04)

Liderul PSD Victor Ponta a adresat, joi, o scrisoare deschisă Institutului pentru Politici Publice, cerându-i să adopte "aceeaşi atitudine fermă şi clară" faţă de Roberta Anastase, ca în demersul privitor la Adrian Severin şi să îi solicite şi acesteia "demisia imediată" din Parlamentul României.

Ponta menţionează că a aflat de existenţa scrisorii deschise pe care Institutul pentru Politici Publice a adresat-o lui Adrian Severin, în care IPP i-a solicitat acestuia demisia din Parlamentul European.

Preşedintele PSD subliniază că este de acord cu demersul IPP, pe care îl consideră "normal şi necesar într-o societate în care încercăm să impunem principii şi valori precum corectitudinea, integritatea şi respectul faţă de alegători".

Victor Ponta aminteşte, de altfel, că a susţinut şi el acelaşi lucru zilele trecute, considerând că prezenţa lui Severin, în actualul context, în Parlamentul European aduce atingere credibilităţii României.

"În acest context, însă, marcat de un gest de normalitate făcut de un partid politic - Partidul Social Democrat - vreau să vă transmit îndemnul meu de a continua cu această atitudine a dumneavoastră şi în cazuri cel puţin la fel de grave. Nevoia de a manifesta responsabilitate faţă de alegători este egală şi în Parlamentul României. Ştiţi, cu siguranţă, de toate detaliile scandalului public provocat, acum 6 luni, de frauda comisă de doamna Roberta Anastase în momentul votului pentru o lege fundamentală pentru România, legea pensiilor", scrie Ponta.

Liderul PSD cere IPP să adopte "aceeaşi atitudine fermă şi clară" în cazul Robertei Anastase şi să îi solicite şi acesteia "demisia imediată" din Parlamentul României.

"Frauda comisă de doamna Anastase este mult mai gravă decât în cazul Severin, iar lipsa de reacţie în cazul său reprezintă o dovadă de complicitate, care afectează grav credibilitatea climatului democratic românesc. Am încredere că, dacă doriţi să demonstraţi instransigenţă şi respect faţă de principiile pe care le enunţaţi, veţi da curs îndemnului pe care vi-l adresez şi veţi cere de urgenţă doamnei Anastase să înceteze a mai păta imaginea Parlamentului şi să părăsească această instituţie", încheie Ponta.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) îi cere europarlamentarului Adrian Severin, printr-un comunicat transmis joi, "să dea dovadă de decenţă" şi să demisioneze din Parlamentul European.

IPP menţionează, în comunicat, că Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) a aprobat, în unanimitate, excluderea eurodeputatului român Adrian Severin din acest grup şi că PSD, al cărui vicepreşedinte este, îi cere demisia din partid.

"Adrian Severin, membru al Parlamentului European este acuzat de corupţie în urma unor dezvăluiri de presă din care rezultă că deputatul Severin ar fi condiţionat depunerea unor amendamente de primirea unor sume de bani de la presupuse firme de lobby. Institutul pentru Politici Publice (IPP) constată în aceste condiţii că aleşii români, atât cei din legislativul de la Bucureşti cât şi cei din legislativul de la Bruxelles nu au simţul răspunderii faţă de alegători. Aflaţi în situaţia de a li se cere demisia pentru anumite fapte de care sunt suspectaţi, aceştia au mai degrabă grijă să protejeze imaginea partidului decât să îşi asume răspunderea în faţa alegătorilor. IPP îi cere eurodeputatului Severin să acţioneze onorabil în situaţia actuală şi să părăsească cu demnitate Parlamentul European, încetând a mai face de râs România. Situaţia în care a intrat eurodeputatul Severin nu este exclusiv o problemă politică, ci în primul rând una de reprezentare ruşinoasă, în acest moment, a tuturor românilor, la nivelul Parlamentului European", susţine IPP.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta scrie IPP: Dovediţi aceeaşi fermitate şi în cazul Anastase ca faţă de Severin!.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta scrie IPP: Dovediţi aceeaşi fermitate şi în cazul Anastase ca faţă de Severin!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei