Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Public: Nu există în lucru vreun dosar în care se fac cercetări faţă de Mircea Băsescu

Joi, 24 Martie 2011 (15:21:11)

Ministerul Public precizează că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi parchetele subordonate nu se află înregistrat şi nu există în lucru la procuror vreun dosar în care să se efectueze cercetări faţă de Mircea Băsescu, pentru infracţiunea de trafic de influenţă sau alte infracţiuni.

Totodată, Ministerul Public arată că dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost preluate pentru finalizarea cercetărilor de către Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, inclusiv dosarul inculpatului Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, cercetat, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor.

"Ca urmare a numeroaselor solicitări ale jurnaliştilor în legătură cu afirmaţiile diseminate în cursul zilei de azi în mass-media, puse pe seama unor «surse din rândul anchetatorilor», referitoare la implicarea numitului Mircea Băsescu în afacerile judiciare ale inculpatului Sandu Anghel, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi parchetele subordonate nu se află înregistrat şi nu există în lucru la procuror vreun dosar în care să se efectueze cercetări faţă de Mircea Băsescu, pentru infracţiunea de trafic de influenţă sau alte infracţiuni", se arată într-un comunicat, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, sursa citată precizează că în dosare aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect cercetarea infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi tentativă de omor în care se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, în cursul zilei de 24 martie 2011 s-au efectuat percheziţii domiciliare în mai multe locaţii.

"Ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă a cauzelor, dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost preluate pentru finalizarea cercetărilor de către Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în cursul săptămânii anterioare", se mai arată în comunicat.

De asemenea, joi, 24 martie 2011, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 4 indice 1 Cod procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus preluarea cauzei în care este cercetat în stare de arest, inculpatul Anghel Sandu (zis Bercea Mondial) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

"Adevărul" a relatat că, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor (în articolul ziarului fiind consemnat numele procurorului Eugen Iacobescu-n.r.) care au făcut percheziţii la locuinţe ale lui Sandu Anghel şi ale fraţilor acestuia din Drăgăneşti-Olt şi Slatina, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, ar fi fost mituit de Bercea Mondial cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni într-unul din dosare, urmând ca acesta să mai primească 400.000 de euro.

Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu are nicio implicare în cazul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, precizând că nu a discutat niciodată cu Anghel despre vreun dosar, iar acesta nu i-a cerut niciodată să se implice în dosarele lui.

Întrebat dacă are vreo implicare în cazul lui Sandu Anghel, Mircea Băsescu a răspuns: "În niciun caz!"

"Cred că este imposibil ca un anchetator să facă astfel de afirmaţii. În mod normal, ar fi trebuit să vină să mă aresteze, dacă ar fi ceva de felul ăsta adevărat, nu să se fi dus la un ziar", a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă îi pare rău că a botezat-o pe nepoata lui Sandu Anghel, având în vedere contextul actual, Mircea Băsescu a răspuns că nu, indiferent care este etnia copilului.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Fratele şefului statului susţinea, într-un interviu pentru ziarul "Ring", că nu ştia cine este Sandu Anghel atunci când acesta i-a cerut sa îi boteze nepoata, precizând că preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat lipsa unei discuţii înainte de decizia "neoportună".

Joi dimineaţă, peste 200 de poliţişti şi jandarmi din judeţul Olt au descins, în mai multe locuinţe aparţinând lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fraţilor săi, cercetările făcându-se pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii au găsit, în timpul percheziţiilor, la unul dintre imobilele unuia dintre fraţii lui Bercea Mondial 200.000 de euro.

Anchetatorii au căutat, printre altele, şi mai multe acte medicale, care ar fi fost eliberate pe numele lui Sandu Anghel, "pe sume mari de bani", documentele urmând să fie folosite de Anghel pentru a solicita cercetarea sa în libertate.

"Este vorba de acte medicale în care se specifică faptul că Sandu Anghel ar avea probleme medicale. Pe baza acestor acte poate obţine certificat medico-legal prin care să se constate că nu poate suporta regimul de detenţie şi să fie eliberat. Avem indicii că actele medicale au în spate sume mari de bani", a declarat procurorul de la Parchetul Tribunalului Olt, Eugen Iacobescu.

Sandu Anghel a fost arestat de Tribunalul Olt în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Public: Nu există în lucru vreun dosar în care se fac cercetări faţă de Mircea Băsescu.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Public: Nu există în lucru vreun dosar în care se fac cercetări faţă de Mircea Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei