Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administratorii de pensii vor publica informaţii detaliate despre investiţii de două ori pe an

Joi, 24 Martie 2011 (15:57:46)

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii şi facultative vor publica pe pagina proprie de internet, de două ori pe an, pentru fiecare fond de pensii în parte, structura detaliată a portofoliului de investiţii, a anunţat CSSPP.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat modificările şi completările normelor privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor private care instituie, printre altele, obligativitatea publicării portofoliilor detaliate de investiţii ale fondurilor de pensii", se arată într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX

Structura detaliată a portofoliului de investiţii va face referire la fiecare instrument financiar şi la fiecare emitent, cu date referitoare la valoarea actualizată în lei şi ponderea deţinută în activul total al fondului de pensii private la 30 iunie şi 31 decembrie.

Publicarea informaţiilor va avea loc până la 1 octombrie - pentru situaţia de la 30 iunie şi odată cu situaţiile financiare anuale - pentru situaţia de la 31 decembrie.

"Astfel, participanţii la fondurile de pensii private vor putea afla în ce acţiuni, obligaţiuni, depozite bancare sau alte instrumente financiare permise, conform legislaţiei în vigoare, le sunt investiţi banii acumulaţi în conturile fondurilor de pensii private sub forma unităţilor de fond", se mai spune în comunicat.

De asemenea, potrivit noilor acte normative adoptate, administratorii fondurilor de pensii private vor trebui să publice informaţii suplimentare în cadrul raportului anual de informare a participanţilor despre activitatea desfăşurată în anul calendaristic precedent, şi anume principiile investiţionale ale schemei de pensii administrate şi rezultatele aplicării lor, riscurile financiare, tehnice şi de altă natură ale schemei de pensii şi modul de gestionare al acestora, costurile de administrare totale şi defalcate pe categorii şi principiile relaţiei dintre administrator şi participanţii fondului de pensii private şi modul de derulare a acesteia pe parcursul anului.

În plus, administratorii fondurilor de pensii private vor trebui să prezinte informaţii suplimentare despre politica de investiţii a administratorului şi rezultatele aplicării ei, pe fiecare componentă şi să prezente portofoliul de investiţii pe tipuri de investiţii şi a deţinerilor pe fiecare tip de investiţie în parte.

Noile norme de modificare şi completare a legislaţiei mai prevăd introducerea planului de audit intern anual.

Totodată, administratorii vor trebui să includă în raportul anual transmis către CSSPP, în plus faţă de obligaţiile de raportare în vigoare şi informaţii privind cheltuielile de administrare suportate de administrator, cheltuielile de administrare suportate de fond, informaţii cu privire la plăţile de disponibilităţi băneşti, analiza sesizărilor primite de la participanţi şi modul de soluţionare a acestora respectiv analiza desfăşurării activităţii de audit intern şi măsurile întreprinse.

"Menţionăm că toate aceste modificări şi completări ale legislaţiei privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor private se aplică începând cu raportările aferente exerciţiului financiar 2010", se spune în comunicat.

Potrivit legislaţiei, administratorii fondurilor de pensii publică pe pagina proprie de internet, cel mai târziu la data de 31 mai a fiecărui an, un raport anual de informare a participanţilor cu informaţii despre activitatea desfăşurată în anul calendaristic precedent.

Mai mult, administratorul întocmeşte şi transmite către CSSPP, un raport anual care oferă o imagine reală, corectă şi completă asupra activităţii de administrare a fondurilor de pensii private administrate.

Norma pentru modificarea şi completarea Normei 10/2010 privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor administrate privat, elaborată în aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, şi Norma pentru modificarea şi completarea Normei 11/2010 privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative, elaborată în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind fondurile de pensii facultative, vor fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial şi vor fi disponibile şi pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica Legislaţie Secundară, la data publicării lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorii de pensii vor publica informaţii detaliate despre investiţii de două ori pe an.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorii de pensii vor publica informaţii detaliate despre investiţii de două ori pe an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei