Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Potor (PNL) despre Csibi Barna: Acest golănaş şi-ar fi găsit cu siguranţă nănaşii la Abrud

Miercuri, 23 Martie 2011 (14:30:04)

Deputatul PNL de Alba Călin Potor critică UDMR pentru faptul că nu a avut nicio poziţie faţă de "spânzurarea" simbolică a lui Avram Iancu, având în vedere că se află la guvernare, şi susţine că Csibi Barna "a făcut bine" că nu a mers la Abrud, pentru că "şi-ar fi găsit nănaşii”.

Într-o declaraţie de presă transmisă miercuri, deputatul Călin Potor atrage atenţia "asupra activităţii unor grupări care revendică în mod inacceptabil, atât moral, cât şi constituţional, înfiinţarea unui ţinut de sine stătător în mijlocul ţării”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Parlamentarul susţine că gestul de a-l "spânzura" simbolic pe Avram Iancu face parte din activităţile "care vor să discrediteze la maxim România şi românii”.

"Cred cu tărie că populaţia majoritară poate convieţui în pace şi bună înţelegere cu populaţia minoritară, ca şi până acum, cu respectarea legilor şi principiilor constituţionale, nefiind nevoie de delimitarea lor printr-o formă teritorială”, arată Potor.

Parlamentarul liberal afirmă că, din punct de vedere european, România a fost în ultimii ani un model de convieţuire etnică, cetăţenii români respectând întotdeauna drepturile, datinile şi obiceiurile maghiarilor.

El adaugă că "în nicio ţară din Europa nu se mai vorbeşte despre concepte autonomiste, iar Carta Europeană a Drepturilor Omului este respectat ad-literam în România”.

"Aş insista ca reprezentanţii UDMR şi cei ai Consiliului Naţional Secuiesc să informeze populaţia la nivel local că ideea separării de România nu va însemna că secuii o vor duce mai bine. Din păcate, UDMR nu a avut nicio poziţie la spânzurarea lui Avram Iancu, aşa cum ar fi trebuit, mai ales că se află la guvernarea României. Acest golănaş care şi-a permis să spună că un secui nu-şi cere scuze (n.r. Csibi Barna), că nu are habar ce înseamnă a-ţi cere scuze, şi-ar fi găsit cu siguranţă nănaşii, aşa cum se spune prin Ardeal. Nu a avut, însă, tăria să meargă la Abrud, pentru a-i cunoaşte personal pe urmaşii lui Iancu. Pentru integritatea lui corporală, cred că bine a făcut Nici Dumnezeu nu îl va ierta pentru gestul său, iar românii, niciodată!”, mai arată deputatul Călin Potor.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au declanşat urmărirea penală faţă de Csibi Barna, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare.

În 14 martie 2011, Csibi Barna a luat un manechin pe care se afla o poză a lui Avram Iancu, pe care l-a "judecat", l-a găsit vinovat de "crime împotriva umanităţii şi genocid" şi "l-a condamnat la moarte prin spânzurare" în faţa mai multor copii care se jucau în scuarul special amenajat în centrul municipiului Miercurea Ciuc.

Ulterior, Csibi Barna a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în Abrud, judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar Avram Iancu.

Duminică, administraţia locală din Abrud (Alba) a transmis premierului Emil Boc o scrisoare deschisă în care solicită revocarea ordinului prin care Csibi Barna a fost detaşat la Administraţia Finanţelor Publice Abrud, precum şi demiterea persoanei care a propus o astfel de măsură, respectiv şeful ANAF, Sorin Blejnar.

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Potor (PNL) despre Csibi Barna: Acest golănaş şi-ar fi găsit cu siguranţă nănaşii la Abrud.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potor (PNL) despre Csibi Barna: Acest golănaş şi-ar fi găsit cu siguranţă nănaşii la Abrud0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei