Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

GRADO: Peste 500 de români au cerut parlamentarilor rezolvarea unor probleme, doar patru au răspuns

Miercuri, 23 Martie 2011 (16:41:32)

Peste 500 de persoane din Bucureşti şi din alte oraşe au trimis scrisori către 74 de parlamentari şi doar trei deputaţi şi un senator au răspuns la problemele semnalate, scrisorile fiind trimise în cadrul unei campanii derulate de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului (GRADO).

În luna noiembrie 2010, GRADO a început o campanie de strângere de semnături în cadrul proiectului "Promovarea Respectării Drepturilor Omului în Executarea Sentinţelor Penale", finanţat de Open Society Institute, potrivit unui comunicat de miercuri al grupului.

"Inexistenţa ori aplicarea incorectă a unor documente administrative de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor sau de către Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti permite continuarea fenomenului infracţional dincolo de gratii, afectând astfel siguranţa cetăţeanului. Scopul acestei campanii a fost de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că siguranţa cetăţeanului este pusă în pericol tocmai de instituţiile care ar trebui să aibă rolul de a proteja cetăţeanul", potrivit sursei citate.

În mai puţin de o lună, peste 500 de cetăţeni s-au alăturat iniţiativei GRADO. Cetăţeni din Capitală, din judeţul Cluj, dar şi din alte judeţe au trimis scrisori reprezentanţilor din Parlament prin care solicitau acestora să ceară Ministerului Justiţiei şi Drepturilor Cetăţeneşti, respectiv ANP, emiterea documentelor administrative care să prevadă indicatorii măsurabili care stau la baza schimbării regimului de executare a sentinţei penale pentru deţinuţi. Inexistenţa acestor indicatori face ca legea să nu aibă ca efect reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, deci, determină creşterea procentului de recidivă, potrivit sursei citate.

"561 de scrisori semnate de cetăţeni au fost trimise către 74 de deputaţi şi senatori. Dintre aceştia, doar patru au trimis răspunsuri către GRADO şi cetăţenii semnatari ai scrisorilor. Pe parcursul derulării campaniei niciun deputat nu a adresat vreo interpelare pe acest subiect Ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti", se arată în comunicat.

În perioada 4 noiembrie 2010 - 2 martie 2011 au fost adresate 540 de interpelări către diverşi miniştri, niciuna însă nu s-a referit la emiterea şi aplicarea corectă a unor documente administrative de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei, aşa cum solicitau cei peste 500 de cetăţeni.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului GRADO: Peste 500 de români au cerut parlamentarilor rezolvarea unor probleme, doar patru au răspuns.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GRADO: Peste 500 de români au cerut parlamentarilor rezolvarea unor probleme, doar patru au răspuns0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei