Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie nu semnează contractele-cadru,din aprilie bolnavii nu vor primi reţete gratuite

Miercuri, 23 Martie 2011 (13:58:07)

Peste 80% din medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractele - cadru la 1 aprilie, astfel că, după această dată, bolnavii nu vor putea primi reţete compensate, gratuite şi trimiteri către specialişti, a anunţat, miercuri, preşedintele FNPMF, Doina Mihăilă.

"Din păcate, a devenit o tradiţie faptul că în fiecare primăvară suntem nevoiţi să ducem un adevărat război pentru a apăra cabinetele, pentru a ne proteja pacienţii, pentru a face cât de cât funcţional acest sistem din ce în ce mai haotic", a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihăilă.

Aceasta a menţionat că 81% dintre medicii de familie au anunţat deja că nu vor semna contractele - cadru la 1 aprilie, astfel că după acestă dată bolnavii nu vor putea primi reţete compensate, grauite, trimiteri către spcialişti, a adăugat Mihăilă.

Totodată, ea a precizat că organizaţia pe care o reprezintă, împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familie - Medicină Generală, a cerut în instanţă suspendarea Hotărârii 1047/1571 şi că instanţa Curţii de Apel Bucureşti urmează să ia decizie în acest sens.

Medicii au cerut, de fapt, suspendarea acestor acte care vizează aspecte privind informatizarea, respectiv achiziţionarea a două sisteme de internet în bandă largă 3G de către medicii de familie, achiziţionarea de cititoare şi inscripţionare de card. "Nu ne putem, asuma achiziţionarea unor astfel de sisteme după care am putea fi acuzaţi că nu am luat ceea ce trebuia. Aceste echipamente trebuie cumpărate de către Casa Naţională care să-şi asume partea tehnică, funcţionarea sistemului", a spus preşedintele FNPMF.

Aceasta a precizat că medicii de familie au cerut autorităţilor găsirea unor soluţii prin care actualul contract - cadru să fie prelungit încă o lună până la 1 mai, iar în acest interval să fie făcute modificările pe care le solicită reprezentanţii celor două organizaţii.

"De asemenea, nu acceptăm bugetul orientativ pe care îl considerăm legal imoral. Îi rugăm pe pacienţi să ne înţeleagă şi să ne fie alături întrucât demersurile noastre sunt şi în beneficiul lor", a spus Mihăilă.

O hotărâre finală privind acţiunile viitoare a medicilor de familie va fi anunţată, sâmbătă, la sfârşitul celei de a 8-a Conferinţe Naţionale a medicilor de familie, care a început miercuri, în Capitală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie nu semnează contractele-cadru,din aprilie bolnavii nu vor primi reţete gratuite.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie nu semnează contractele-cadru,din aprilie bolnavii nu vor primi reţete gratuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei