Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanţe

Miercuri, 23 Martie 2011 (14:00:22)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după şedinţa de bilanţ a SRI, că 2010 a fost anul în care Serviciul a realizat cele mai bune performanţe şi a subliniat că pregătirea noii strategii în era informatică este un pilon important, care va permite adaptarea continuă la realitaţi.

"Anul 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanţe, cel puţin de când ştiu eu acest serviciu", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă care a urmat şedinţei de bilanţ a SRI.

În ceea ce priveşte procesele prin care urmează să treacă SRI, şeful statului a subliniat că trebuie înţeles că reformarea şi restructurarea Serviciului nu reprezintă un proces care încheie modernizarea şi că SRI trebuie să dobândească acea calitate necesară de adaptare continuă la realităţi.

"Ca orice structură modernă, după ce a realizat aceste procese de reformare şi restructurare, SRI trebuie să dobândească acea calitate necesară de adaptare continuă la realităţile operative şi, din acest punct de vedere, pregătirea noii strategii SRI în era informatică este un pilon extrem de important, care va permite SRI adaptarea continuă la realităţile şi nevoile României", a afirmat şeful statului.

El a mai spus că adaptarea la era informatică nu trebuie să însemne o neglijare a capacităţii SRI de a culege informaţii din sursă umană şi că sisteme moderne trebuie să însoţească, să fie suport, pentru culegerea de informaţii din surse umane.

"Putem spune că SRI a trecut la un sistem de planificare multianuală, ceea ce guvernele nu reuşesc cu bugetul, şi proba că s-a trecut la un sistem de planificare multianuală este că priorităţile informative ale anului 2011, aşa cum ele au fost aprobate în şedinţa CSAT de ieri (marţi – n.r.), nu au suferit schimbări consistente în raport cu anul 2010 şi ele, enumarate în câteva cuvinte, se referă la combaterea riscurilor asociate fenomenului de corupţie, la bătălia cu evaziunea fiscală. Şi, aici, aş face o menţiune - rezultatele din partea a II-a a anului 2010 au arătat eficienţa lucrului interinstituţional. (…) O prioritare rămâne în continuare siguranţa energetică şi eventuale vulnerabilităţi din punct de vedere al asigurării necesarului de energie pentru economia naţională şi pentru populaţie", a mai spus şeful statului.

El a enumerat de asemenea ca priorităţi sesizarea disfuncţionalităţilor din aparatului de stat, la nivel central şi local, implicarea SRI în destructurarea grupărilor de crimă organizată de la nivel local, securitatea alimentară şi nucleară, precum şi securitatea sistemului de sănătate.

"Rămâne o prioritate securitatea sistemului de sănătate, unde încă nu avem un răspuns de ce, dacă a crescut bugetul de la 1 miliard la 4 miliarde de euro, de ce asistenţa medicală este mai slabă. Încă nu avem un răspuns clar şi implicit nu avem o soluţie de gestionare eficientă a resurselor", a adăugat Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanţe.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei