Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moldovan (PSD): Noul Cod al Muncii atactă dreptul la muncă al românilor

Vineri, 18 Martie 2011 (15:53:44)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, vineri, că noul Cod al Muncii atactă dreptul la muncă al românilor, dreptul la concediu, la asociere sindicală şi la grevă, motiv pentru care USL a luat decizia de a-l ataca la Curtea Constituţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"USL a luat decizia de a ataca Codul Muncii la Curtea Constituţională din mai multe motive. Acest nou Cod atactă dreptul la muncă al românilor, dreptul la concediu, la asociere sindicală şi la grevă. Sunt patru elemente pentru care am atacat pe fond acest Cod la Curtea Constituţională şi sigur că atacarea vizează şi procedura de adoptare a acestei legi ţinând cont de o decizie anterioară a CC la o altă lege fundamentală, a învăţământului, prin care s-a declarat neconstituţională adoptarea acestei legi prin angajare fără a avea o dezbatere publică la nivelul Parlamentului", a spus, într-o conferinţă de presă, Moldovan.

El a afirmat că, deşi Codul Muncii stabileşte o relaţie între angajat şi angajator, "Guvernul şi-a permis să adopte această lege fără a avea acordul partenerilor sociali, patronate şi sindicate".

El a adăugat că USL a purtat discuţii cu patronatele şi cu sindicatele şi a depus la Parlament o lege a Codului Muncii care a fost discutată, negociată şi adoptată prin consens cu toate confederaţiile sindicale şi marea majoritate a patronatelor din România.

"Demagogii PDL au spus că s-a dat copy-paste pe legea lor. Orice lege are un trunchi şi modificările lor la actualul Cod al Muncii au pornit tot de la un trunchi. Nu se schimbă 100% legea respectivă. Sigur că sunt lucruri comune şi în Codul Muncii din 2003, şi în cel al PDL şi în cel al USL, dar discutăm de lucruri esenţiale că sunt radical diferite. Dacă e acelaşi Cod, de ce pe varianta USL am primit consensul tuturor confederaţiilor sindicatele şi a marii majorităţi a patronatelor şi ei nu au acordul acesta? Propriu-zis, noi am făcut ce trebuia să facă Guvernul, dialogul social", a spus Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai declarat că în continuare USL va face tot ce poate să blocheze adoptarea acestui Cod.

Întrebat de un jurnalist dacă el crede că USL va avea câştig de cauză la Curtea Constituţională, Moldovan a spus că nu şi-a pierdut speranţa.

Curtea Constituţională va lua în discuţie, în 23 martie, constituţionalitatea noului Cod al Muncii, după ce 112 parlamentari ai opoziţiei au sesizat CC. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovan (PSD): Noul Cod al Muncii atactă dreptul la muncă al românilor.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Moldovan (PSD): Noul Cod al Muncii atactă dreptul la muncă al românilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei