Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Protest

Domnule inspector general al IŞJ Suceava, subsemnatul, Constantin Boinicu, profesor de matematică la Colegiul Tehnic "Laţcu Vodă" Şiret, cu o vechime în învăţământ de peste 30 de ani, protestez public faţă de inerţia cruntă din învăţământul sucevean, în general, şi din cel naţional, în special. Încerc astfel să fiu solidar cu protestele şcolilor sucevene din data de 16.03.2011 şi din următoarele zile.

În acest sens, nu voi accepta nici o asistenţă la orele mele din partea brigăzii de control a IŞJ Suceava în această perioadă.

Cum îşi permite IŞJ Suceava să iniţieze brigăzi de control, când clasa profesorală este schingiuită în ultimul hal?

Vine o doamnă (?!) inspectoare (tânără, prea tânără!) şi ne predă nouă, celor trecuţi de prima tinereţe, lecţii de supravieţuire: "Nu vă mai plângeţi cu neplata integrală a salariilor, că eu când eram mică mâncam şi biscuiţi" (!!!). Bănui că era al cincilea fel de mâncare la prânz, pentru că noi ştim (dar nu spunem ...) cine sunt părinţii dumneaei şi ce job-uri au avut.

Voi continua să-mi ţin orele în semn de respect faţă de elevi şi părinţi (care n-au nici o vină!), dar învăţământul românesc nu merită acest efort!

Politizarea învăţământului a atins cote neocomuniste. S-a ajuns la situaţii penibile, când unii directori nici nu pot citi cursiv. Despre management, nici vorbă!

Protestez şi în numele foştilor mei profesori (şi ce profesori!), care azi au vina de a fi pensionari la cheremul unui guvern (exact, cu g mic!) ce n-a văzut istoria acestei ţări!

Sper ca acest modest protest să fie un semnal pentru intrarea în legalitate a salarizării şi a aplicării neîntârziate a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile! În acelaşi timp aştept ca acest protest să nu rămână singular. În caz contrar, suntem pierduţi!

Vă mulţumesc anticipat pentru timpul rezervat acestui text.

 

Prof. Constantin Boinicu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest.
 Vizualizări articol: 2493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Protest3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(18 mar 2011, 11:27:46
Felicitari domnule profesor! Pacat ca sunt din ce in ce mai putini, prea putini oameni ca dumeavoastra! Din pacate , cei carora le este dedicat protestul vor rade ca boii si nu vor lua nici o masura.
2.   Nedumerire trimis de
(18 mar 2011, 11:38:19
Inspector de matematica este Claudia Georgeta Marchitan, si o alta Doamna, care-si merita apelativul cu majuscula. Si doar doamna (cu d mic) Marchitan este fiica fostului sef al securitatii sau militiei comuniste. Cand ea manca biscuiti noi ne bateam pe o bucata de paine neagra data pe cartela.
3.   Gunoaie sociale trimis de
(18 mar 2011, 11:55:15
va felicit domnule profesor..iar aceasta madam Marchita....ii place regimul,tocmai ca este asemanator cu cel pe care tatucul ei era sef!!! NESIMTITA DE EA...
4.   Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 13:15:30
Profesorii sunt printre cei mai mari lenesi din tara ! Castiga foarte bine pentru cat muncesc si au gura mare doar cand vine vorba de drepturi. In sistemul de invatamant ajung cei mai prosti studenti care nu fac fata pe piata libera a muncii. Cu toate ca sunt constienti de slaba lor pregatire sunt foarte mandrii de statutul lor !
4.1  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 13:45:49
magarule, inainte sa scrii mai citeste cate ceva. Nu este vina profesorului ca loaza vine la scoala doar ca sa mai traga niste prafuri pe nas sau sa bea o bere intre doua pauze. Si nu compara un profesor pregatit in perioada comunismului (cand erau dascali exceptionali) cu noua generatie de fufe ce termina facultatea la Spiru Haret! Educatia, valorile sunt cultivate in familie iar ambitiile in societate. Insa cand copii astia fara nici un capat vad cum se accede in ierarhia sociala din Romania (pile, relatii, mita, cumetrie, etc) este si normal sa nu mai ai ambitii!
4.2  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 14:07:32
Bai Horheiule,tu tii cu PDL-ul sau cu cei care te-au invatat gratuit sa scrii,sa citesti ca sa poti castiga si tu o paine?Tu stii ca profesorii nu si-au luat salariile de peste 1 saptamana?Tu daca nu-ti iei salarul,si ala decimat in cazul profesorilor,ce faci??Normal,am sa-ti zic ca esti un lenes care-si cere drepturile.Asa ca taci  ☭ ule
4.3  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 14:34:43
"Tu stii ca profesorii nu si-au luat salariile de peste 1 saptamana"laughing
Tu vezi ce scrii? Mi-au dat lacrimile pe tastatura ! Toti colegii de birou ma intreaba ce am patit...laughing Lasa ca vine noul cod al muncii si va pune la treaba. Sa munciti si voi 50 de ore pe saptamana sa vedeti cum este. Sunt oameni in mediul privat care nu s-au luat salariile de 6 luni dar nu fac greva pentru ca nu au timp. Pentru ei nu plange nimeni ? Lenesilor !
4.4  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 14:48:28
Tin sa-ti comunic ca tratezi problema subiectiv. Cei din mediul privat daca fac greva sunt dati afara imediat fara drept de apel. Eu am lucrat in mediul privat pana anul trecut. De atunci sunt pe tusa. Si asta pentru ca patronii din privat ofera salarii sub demnitatea umana. Ceea ce a inceput si statul sa o faca. Tu nu ai copii? Nu te gandesti ca urmasii tai, daca nu vor studia in afara, vor primi o educatie plina de frustrari din partea unor fosti profesionisti in ale educatiei? Ori esti un cretinoid, ori esti beat cand scrii aceste randuri. Nu sunt profesor si nici nu lucrez in invatamant, dar am primit o educatie din partea acestora si apreciez munca lor, chiar daca unii dintre ei profita mult peste limite de pe urma titulaturii lor. Sunt educatori, invatatori si profesori care muncesc si in afara orelor de la scoala. Fiecare cadru didactic este intr-o continua perfectionare. Ai idee la cate perfectionari si ajustari trebuie sa participe un cadru didactic in cursul unui an? Nu cred. Daca ai fi stiut ai fi apreciat asta. Felicitari domnului profesor, care a avut curajul sa-si exprime protestul acum cand singura tinta a actualului si viitorului fost guvern este de a ne intoarce in comunism.
4.5  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 15:21:27
Daca fiecare cadru este in continua perfectionare atunci unde sunt rezultatele ? Invatamantul romanesc a fost prost inca de la nastere dar acum este mult "sub nivelul marii". Parerea mea e ca trebuie pltiti in functie de performante si multi nu-si merita nici macar banii ce-i iau acum. Mai mult ca sigur in strada sunt sunt tocmai cei despre care vorbesc. Raman la ideea mea : lenesi si incompetenti !
5.   Pentru HORNEI trimis de
(18 mar 2011, 15:39:38
Se vede ca ai fost traumatizat nu gluma de profesori, daca si acum iti dau fiori, si te fac sa nu-ti controlezi "cugetarile". Si daca tu esti asa de destept, si ai un job in privat(a) - si ce job, ca citesti presa si postezi comentarii in timp ce "muncesti" - lasa profesorii in pace, ca poate or avea nevoie si odraslele tale sa-ti calce pe urma. Si fara profesori, nu se poate!
5.1  RE: Pentru HORNEI trimis de
(18 mar 2011, 15:49:19
Nu am fost traumatizat in scoala de profesori, din contra, am trecut foarte usor prin aceasta, ajutat si de inteligenta peste medie pe care o posedlaughing . Traumatizat am fost mai tarziu cand am realizat cat de prost sunt pregatit si cat de mult am de recuperat.
5.2  RE: Pentru HORNEI trimis de
(18 mar 2011, 15:56:29
Ha. Acum am observat gluma ta cu "ai un job in privat(a) " Esti comic si destept pe deasupra. Mi-ai facut ziua mai frumoasa !laughing
5.3  RE: Pentru HORNEI trimis de
(18 mar 2011, 16:05:10
nu cumva esti vreun profesor frustrat?
5.4  RE: Pentru HORNEI trimis de
(18 mar 2011, 16:08:28
Cine? Eu? Ai inebunit.. Parca acum il aud pe taica-miu "Nu puteai sa mergi si tu in invatamant? aveai un loc caldut pana la pensie. Mergi sa traga patronii de tine !" Conceptie de bugetar. Dar e taica-miu si-l iertlaughing
6.   Va sustinem! trimis de
(18 mar 2011, 15:47:50
Felicitari, domnule profesor, pentru coloana vertebrala! Pacat ca nu vi s-au alaturat si alti colegi, desi probabil multi dintre ei si-ar fi dorit, dar nu au avut curajul acesta!
7.   Comentariu trimis de
(19 mar 2011, 01:18:03
Horhei era bine ca atunci cind erai mic sa nu bei cerneala la scoala ca acu sa plingi cu lopata in mina la privat . Deci nu minca rahat ca e dulce si strica la diabet.
8.   Cu mult respect! trimis de
(19 mar 2011, 10:06:37
Regretabil este faptul ca acest articol a generat comentarii deloc placute asupra profesorilor.Imi plec capul inaintea domnilor invatatori,educatori,profesori si in mod special a celor din orasul Siret.Mentionez ca nu as face agest gest in fata domnului care a iscalit acest articol ,pentru ca nu merita!Cred ca multi din cei ce am avut tangenta cu dumnealui sunt in asentimentul meu.Spunea cineva in comentarii ca are coloana vertebrala?Oare!?Sau spunea dumnealui ceva de respect fata de parinti sau profesori?!Nici vorba!Acest articol ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru cei in drept si ar trebui sa se analizeze adevaratul motiv al acestui protest.Pe aceasta cale transmit domnilor profesori din orasul Siret ,multa sanatate , putere de munca si rezolvarea tuturor problemelor ce observ ca au aparut.
9.   Comentariu trimis de
(21 mar 2011, 14:30:14
Felicitari,Domnule Profesor BOINICU!!Felicitari in primul rand pentru curajul de a refuza inspectia.nu oricine ar avea curajul s-o faca de frica zilei de maine.dupa cate am inteles aceasta brigada a terorizat intreg orasul...De ce?ce vina are ?ca nu-i primar PDL oare?si asa e o modalitate de a -i face pe alegatori sa faca ce vor portocaliiiiiiiiii.......sunt multi si prosti.... sa nu aiba nimeni curajul sa zica ceva de d nul BOINICU de rau.stiu o groaza de fosti elevi de ai dumnealui care au invatat mate de la dumnealui!!nu mai zic de cei carora le a fost diriginte cate multumiri ii datoreaza ,I a pregatit ptr viata ...multi din fostii lui elevi care aveau parinti decedati,plecati in strainatate si au gasit in el un adevarat sprijin ,un tata in adevaratul sens al cuvantului...cei ce zic de rau se pare ca l cunosc dar nu sunt decat niste invidiosi ,niste profesoi mediocri...SUCCES DOMNULE PROFESOR!!FACE TI CEEA CE FACETI IN CONTINUARE CA FACETI FOARTE BINE!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei