Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Salvează o viaţă

Un băieţel cu malformaţie la inimă, ajutat de Rotary să fie operat în Israel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un băieţel în vârstă de 7 ani internat în Casa de tip familial „Domino” Fălticeni, diagnosticat cu malformaţie congenitală de cord, având o speranţă de viaţă foarte redusă, maxim doi ani, va fi operat cu spijinul Fundaţiei Rotary din România, care este înfrăţită cu Fundaţia Rotary Ramat Aviv din Tel Aviv – Israel, prin programul umanitar „Salvaţi inima unui copil” – SACH. Minorul a primit recomandarea de a face intervenţia chirurgicală pe cord de la medicii specialişti din cadrul Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi.

După cum a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Magda Isăilă, „copilul va fi operat într-un spital specializat din Israel (Edith Wolfson Medical Center), iar recuperarea se va face la casa SACH din Azor. Costurile operaţiei sunt de 10.000 de dolari şi vor fi suportate de fundaţia israeliană”.

Băiatul, care provine dintr-o familie cu patru copii, el fiind singurul internat la stat, va fi însoţit în Israel de un specialist din cadrul Protecţiei Copilului Suceava. Perioada de şedere în Israel ar putea fi între două săptămâni şi două luni, în funcţie de timpul necesar recuperării minorului.

 

Centre pentru copii cu dizabilităţi

Directoarea Magda Isăilă a mai declarat, în cadrul conferinţei de presă, că la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava funcţionează două centre de zi în cadrul Complexului terapeutic „Blijdorp – O nouă viaţă” Suceava, în care beneficiarii sunt copii şi tineri cu dizabilităţi severe şi moderate din comunitate, două centre de recuperare, unul în cadrul aceluiaşi complex şi celălalt în cadrul Complexului de servicii de recuperare pentru copii cu dizabilităţi Suceava. Beneficiarii sunt copii şi tineri cu dizabilităţi din sistemul de protecţie şi din comunitate. Copiii străzii beneficiază de un adăpost de zi şi de noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un băieţel cu malformaţie la inimă, ajutat de Rotary să fie operat în Israel.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un băieţel cu malformaţie la inimă, ajutat de Rotary să fie operat în Israel5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei