Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Protest

Greva profesorilor suceveni ia amploare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi sindicaliştii suceveni au acţionat şi de data aceasta separat, protestul profesorilor din judeţ a luat amploare, ieri fiind declanşată grevă generală şi la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” şi Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava. La celelalte licee unde nu au fost strânse suficiente semnături pentru declanşarea grevei, profesorii au făcut grevă de solidaritate şi de luni intenţionează să se alăture instituţiilor aflate în grevă.

 

Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, în a treia zi de grevă

Ieri, profesorii de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” au arborat pe clădirea şcolii un banner în care anunţau că sunt în grevă. Pentru ei, astăzi e a treia zi în care nu desfăşoară cursurile şi sunt hotărâţi să nu cedeze până când nu vor primi banii pentru luna februarie.

“Am făcut demersurile la instituţiile vinovate de situaţia creată, ar putea fi amabili să ne dea o explicaţie, dar până acum n-am primit nici un răspuns din partea lor”, ne-a spus Costică Costan, liderul de sindicat de la C.N. “Ştefan cel Mare”.

 

De ieri şi-au închis porţile şi C.N. “Dimitrie Cantemir” şi C.N. “Spiru Haret”

Profesorii de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava au întrerupt ieri cursurile şi sunt hotărâţi şi ei să rămână în grevă pe un termen nedeterminat.

“Era omeneşte să primim măcar o explicaţie în legătură cu situaţia creată, dar din câte văd, nimănui de la Bucureşti nu-i pasă că în Suceava nu se desfăşoară orele şi că nu am primit salariile. Din cei 99 de profesori, doar trei au semnat împotriva declanşării grevei, restul au fost pentru întreruperea activităţilor până problema va fi rezolvată”, a menţionat Remus Cenuşă, liderul de sindicat de la Colegiul “Dimitrie Cantemir.”

Nici profesorii de la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” Suceava nu au desfăşurat ieri nici o oră de curs.

“De ieri am intrat în grevă generală, elevii au fost anunţaţi să nu vină la şcoală nici astăzi şi cel mai probabil greva va continua şi săptămâna viitoare”, ne-a spus Ştefan Pintilie, liderul sindicatului de la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

 

Profesorii de la C.N. “Petru Rareş”, astăzi, în grevă de solidaritate

Activităţile profesorilor de la C. N. “Petru Rareş” Suceava vor fi întrerupte pe parcursul zilei de azi, iar elevii au fost anunţaţi să nu vină la şcoală. Greva este una de solidaritate şi va ţine doar o singură zi. Ca şi în cazul profesorilor de la Colegiul “Alexandru Ioan Cuza”, dascălii de la “Petru Rareş” au fost rezervaţi în privinţa grevei generale după experienţa neplăcută de anul trecut, când au protestat împotriva desfăşurării bacalaureatului, iar până la urmă celelalte licee i-au boicotat. “Atunci am fost penalizaţi, ne-a fost reţinut din salariu, din acest motiv profesorii noştri au fost mai reticenţi de data asta. Până acum, liceul nostru era primul care intra în grevă şi ultimul care ieşea. Mâine la liceul nostru nu se vor face ore, vom face grevă de solidaritate, elevii au fost anunţaţi să stea acasă, însă de luni vom relua activitatea”, ne-a comunicat Mihail Erhan, liderul de sindicat de la CN “Petru Rareş”.

 

Grevă de o zi, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni

Cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din municipiul Fălticeni au optat să întrerupă cursurile doar pe parcursul zilei de ieri, iar azi vor reveni la şcoală. Liderul de sindicat, profesoara Viorica Ioniţe, a spus că profesorii vor doar respectarea legislaţiei şi că de fapt se doreşte obţinerea drepturilor salariale integrale, pentru că aşa este legal.

„Profesorii au încredere în faptul că autorităţile locale vor transmite mai departe mesajele noastre şi că revendicările se vor face auzite la cei care pot da dispoziţia pentru disponibilizarea fondurilor necesare”, a spus prof. Viorica Ioniţe.

Solidari cu protestul cadrelor didactice de la acest colegiu au fost şi profesorii de la Şcoala Nr. 1 „Al. I. Cuza” Fălticeni, care au purtat la ore, joi, banderolă albă la mână.

                                                

Irimia: Am solicitat în regim de urgenţă o întâlnire cu Boc şi Funeriu

Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean “Spiru Haret”, a precizat că a solicitat, prin intermediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), de care aparţin, o întâlnire în regim de urgenţă cu premierul Emil Boc şi cu Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, pentru a discuta împreună despre situaţia creată cu salarizarea profesorilor în judeţul Suceava şi Botoşani. “Cererea a fost trimisă ieri, sperăm să fie mai prompţi decât cei de la Ministerul Finanţelor, din partea cărora n-am primit nici un răspuns nici până astăzi”, ne-a spus Dumitru Irimia.

“Din punct de vedere legal nu avem cum să intervenim. Unicul lucru pe care l-am făcut a fost să sesizăm Ministerul de Finanţe în legătură cu această situaţie. Suntem încă în aşteptarea răspunsului”, ne-a spus Petru Carcalete, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva profesorilor suceveni ia amploare.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Greva profesorilor suceveni ia amploare4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 13:17:23
Profesorii sunt printre cei mai mari lenesi din tara ! Castiga foarte bine pentru cat muncesc si au gura mare doar cand vine vorba de drepturi. In sistemul de invatamant ajung cei mai prosti studenti care nu fac fata pe piata libera a muncii. Cu toate ca sunt constienti de slaba lor pregatire sunt foarte mandri de statutul lor !
1.1  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 14:04:58
inteligenta portocalie, dar tu de unde ai iesit pe piata muncii? nu cumva de pe mainile profesorilor? si ce stii tu despre meseria asta in afara de ce ti a spus tatucul portocaliu? nu va mai ajung banii sa furati hotilor si acum luati si salariile cinstite, dijmuite cu 25 % ale profesorilor, javre portocalii. muriti incet.
1.2  RE: Lenesi trimis de
(18 mar 2011, 14:15:10
Din fericire pentru mine sunt autodidact. Din scoala/facutate nu am ramas cu nimic. Lucrez la o multinationala cu profil tehnic si tot ce stiu am invatat la locul de munca si din cursurile la care am fost trimis. Si daca tot ai adus vorba de politica afla ca il simpatizez pe Base si sunt total deacord cu noul cod al muncii. Spre deosebire de tine eu nu-mi fac griji daca raman fara loc de munca chiar dimpotriva consider acest lucru ca un pas inainte.
Sa munciti bine !
2.   Pentru horhei trimis de
(18 mar 2011, 15:20:10
continua sa-l pupi in c.u.r. pe base.daca nu ai ramas cu nimic din scoala insemna ca ai fost tare destept.ca ai invatat tot ce stii din cursurile la care ai fost trimis asa o fi.da te intreb desteptule cei care te-au invatat de unde au stiut sa te invete?nu cumva de la scoala?
2.1  RE: Pentru horhei trimis de
(18 mar 2011, 15:27:41
Urat mai vorbesti! Cei ce m-au invatat din fericire nu au facut scoala in Romania. Am recuperat cu greu handicapul pe care il aveam in fata colegilor din alte tari dar asta a fost sigur meritul meu nu al unei cucoane boite cu parul permanent si haina de blana. Nu are rost sa continuam. Ramai in mediocritatea ta "rosie" socialista care promoveaza doar lenea si incompetenta !
3.   Unde s-a ajuns!? trimis de
(18 mar 2011, 15:23:33
Unde s-a ajuns!? Observ mai sus ca unii au ,,grija’’ profesorilor si nu-i frumos! Nu-i destul ca sunt tratati cu dispret si ura de cei de sus!? Se rezolva ceva daca se loveste in aceasta clasa sociala!?.. Nu au si ei locul bine stabilit din timpuri imemoriale in societate?. Daca ii blamati, intrebarea este : cu ce drept o faceti!? Cei care criticati rautacios va simtiti in stare sa intrati in sistem si sa fiti mai harnici si competitivi!?
"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala". Octavian Goga - 1916
4.   Profesorii au o meserie uşoară !?... trimis de
(18 mar 2011, 15:31:50

,,Există indeobşte iluzia conform căreia profesorii au o meserie uşoară, insă in realitate munca lor este mai dură decât a poliţiştilor sau medicilor. Din acest motiv, cercetătorii de la universitatea din Potsdam au creat un test de potrivire, care să-i ajute pe absolvenţii de licee să afle dacă au stofă de profesor sau dacă este mai bine să renunţe.
Cei interesaţi de o carieră in invăţământ ar trebui să-şi pună inainte de a se inscrie la facultatea de profil intrebări de genul: Imi place să interacţionez cu copii? Pot vorbi in faţa unei grupe? Rezist la presiuni? Pentru Bauer, ar fi şi mai bine dacă ar exista o practică obligatorie de orientare inainte de inceperea studiului, la fel ca şi o pregătire de natură psihologică. Cadrele didactice trebui să inveţe să recunoască semnalele venite din partea elevilor şi părinţilor inainte să fie prea târziu, opinează Bauer’’.
4.1  RE: Profesorii au o meserie uşoară !?... trimis de
(18 mar 2011, 15:45:58
La noi nu se face acest test de potrivire. Se fac profesori deoarece este o meserie sigura, bine platita si cu mult timp liber. De aici rezulta si "performantele" !
5.   Discutii, discutii... superficialitate! trimis de
(18 mar 2011, 16:13:37
Dvs, observ, aveti o viziune subiectiva (ingusta si limitata)....
1.O meserie sigura!?
2.Bine platiti!?
3.Timp liber!?
....de intrebat profesorii!?
5.1  RE: Discutii, discutii... superficialitate! trimis de
(18 mar 2011, 16:29:29
1. Meserie sigura - Un bugetar este aproape imposibil de concediat. Are un sindicat in spate plus codul muncii actual care este in favoarea lui. Nici pedofil daca ar fi nu cred ca ar putea fi demis. Eventual este mutat pe alt post.
2.Bine platit - relativ la orele muncite si productivitate este chiar foarte bine platit. Un extra-job ar fi indicat pentru un supliment financiar.
3. Timp liber - Berechet ! Si sa nu aud ca in timpul liber se perfectioneaza ca nu va cred. Am o cunostinta in sistem si nu am vazut asa ceva. Doar strictul necesar. In rest concedii, cate o iesire prin oras, in general o viata fara stres.
6.   Un mic adevar despre "voi"!!! trimis de
(18 mar 2011, 16:53:47
Voi va numiti profesorii...sunteti niste plangaciosi ,daca nu va convine plecati in alta tara la munca cum bine v-a indrumat domnul Base pe care VOI l-ati votat si l-ati ridicat in slavi.Va meritati soarta incompetentilor....asteptati doar zile speciale ptr asa zisele "plocoane" si "atentii" ...SA VA FIE RUSINE!!! Iesi in starda doar cand va arde buzunarul si aveti interes, dar de ce nu a-ti luat nici o atitudine cand la Miercurea Ciuc un bozgor la execuat pe Avram Iancu, datorita caruia va mai numiti Romani!!!!
6.1  RE: Un mic adevar despre "voi"!!! trimis de
(18 mar 2011, 17:16:07
Bravo Mihai. Credeam ca sunt singurlaughing
6.2  RE: Un mic adevar despre "voi"!!! trimis de
(18 mar 2011, 17:20:53
maestre pompilica sau pomplilici (HORHEI si mihai ), intradevar sunteti singurii imbecili care l mai sustin pe Base. Cat priveste plecarea in alte tari eu n am de ce sa plec. eu am invatat pentru meseria mea si fac ceea ce am invatat. mi am castigat dreptul asta prin munca si de aia nu pot fi dat afara asa usor cum zici tu. sa plece cei care sunt acolo printr o conjunctura nefavorabila a vremii, vezi alegerile din 2009. cat despre multinationala ta, ii doresc sa falimenteze bine si apoi sa te vedem ce faci
6.3  RE: Un mic adevar despre "voi"!!! trimis de
(18 mar 2011, 17:29:47
Tocmai ce spuneam si mai sus - un bugetar nu poate fi dat afara indiferent de cat de incompetent este. Chiar daca multinationala mea da faliment (lucru de care ma indoiesc), serviciu o sa-mi gasesc imediat deoarece sunt competent, calitate castigata prin multa munca, studiu si stres ! Oricum se vede ca stii sa porti o discutie la nivel academic.(vezi pompilica, pompilici, imbecili) Cam asta e nivelul profesorilor romani din ziua de astazi..
6.4  RE: Un mic adevar despre "voi"!!! trimis de
(18 mar 2011, 21:52:42
pai la ce specimene intra in discutie pe aici la comentat (categorie din care faci parte si tu) limbajul e prea elevat. intelege omule, aici nu i vorba decat de faptul ca acei oameni nu si au luat salariile, mari, mici, cum or fi. tu ce ai fi facut? . dati comentarii fara sa aveti nici o treaba cu adevarata problema
7.   Ptr Sorodoc trimis de
(18 mar 2011, 17:34:43
Ce am spus eu si ce ai inteles tuh...frustratule. Bravo tie ca ai invat meserie si esti f bun in ceea ce faci (asta denota din cuvintele folosite in comentariile tale) iti doresc mult succes.
7.1  RE: Ptr Sorodoc trimis de
(18 mar 2011, 21:47:35
folosesc cuvintele care le meriti si nimic mai mult. daca nu poti sa intelegi anumite lucruri nu te baga. acei oameni nu si au luat salariile deloc sau partial deoarece un alt pompilica din ministerul finantelor a decis ca bugetele sa fie mai mici fara sa tina cont de legile salarizarii aflate in vigoare. asa ca maestre, stai linistit in banca ta ca n ai nici o treaba cu problemele oamenilor.
8.   Comentariu trimis de
(18 mar 2011, 17:35:45
:))laughing
9.   Comentariu trimis de
(18 mar 2011, 19:11:02
lamentabil cum se pune problema aici! suntem un popor mizerabil, scursuri ale talharilor de la Roma, iar Romania cea adevarata a murit pana si in cartile de istorie!
10.   Comentariu trimis de
(18 mar 2011, 21:12:08
hai cu greva!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei