Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moldovan, despre adoptarea moţiunii de cenzură: Nu am speranţe

Marţi, 8 Martie 2011 (16:49:43)

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, nu crede că o moţiune depusă împotriva Guvernului după asumarea răspunderii pe Codul Muncii are şanse de reuşită, afirmând că la precedenta moţiune "lipsa cruntă de onoare şi cuvânt" a unor parlamentari şi-a spus cuvântul.

Moldovan a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă, în opinia sa, Guvernul Boc va cădea în urma moţiunii de cenzură, afirmând că nu are speranţe.

"Nu am speranţe. La moţiunea trecută, dezamăgirea a fost foarte mare după lipsa cruntă de onoare şi cuvânt a unui număr foarte mare de parlamentari", a spus Moldovan.

El a precizat că USL are obligaţia să arate care este punctul de vedere al opoziţiei.

"Ne dorim să treacă această moţiune. Ca opoziţie aveam obligaţia să arătăm care este punctul nostru de vedere. După semnarea protocolului cu sindicatele, am depus, săptămâna trecută, la Senat, un proiect de Cod al Muncii alternativ care a fost discutat cu sindicatele şi patronatele. În momentul de faţă, nici sindicatele, nici patronatele şi nici măcar FMI nu au cerut un lucru care trebuie tratat în procedură de urgenţă. Sunt interese pur politice ale PDL cu anumite companii multinaţionale. Lucrurile sunt evidente, dar nu pot fi probate", a afirmat Moldovan.

Întrebat de ce proiectul de Cod al Muncii alternativ nu a fost depus mai devreme, Moldovan a explicat că au existat mai multe motive.

"Când Guvernul a lansat această procedură, noi am încercat să vedem soluţiile. Dacă exista gram de inteligenţă a Guvernului ne lăsau pe noi fără soluţii. Dacă ei respectau dialogul social şi discutau cu patronatele şi sindicatele, nu mai aveam noi ce discuta cu ele. Pentru că ei nu mai respectă absolut nicio regulă, au trimis proiectul fără avizul CES, fără a discuta cu patronatele şi sindicatele", a spus Moldovan.

El i-a criticat apoi pe reprezentanţii UDMR pentru faptul că fac referire la Codul Muncii din 2003 pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul Năstase.

"I-am văzut mai ales pe cei din UDMR că încearcă să facă trimitere la angajarea din 2003, dar atunci modificarea Codului Muncii s-a făcut ca o necesitate după doi ani de negocieri cu sindicatele şi patronatele unde a existat consens", a spus el.

În ce priveşte noul Cod al Muncii pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul, Moldovan a declarat că acesta nu va duce la crearea mai multor locuri de muncă.

"Mint în continuare că au modificat Codul Muncii ca să creeze noi locuri de muncă. Este fals. Pentru crearea de noi locuri de muncă este nevoie de stimularea economiei prin reducerea CAS, de scutirea de la plata contribuţiilor timp de un an pentru cei care angajaeză şomeri. Plata arieratelor pentru ca firmele să îşi poată plăti datoriile şi să angajeze oameni. Sunt mai multe facilităţi. Acesta este un Cod al Muncii care îl lasă pe angajat fără foarte multe drepturi contrar directivelor şi înţelegerilor europene", a spus Moldovan.

Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a depus la preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovan, despre adoptarea moţiunii de cenzură: Nu am speranţe.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moldovan, despre adoptarea moţiunii de cenzură: Nu am speranţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei