Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

L-au extrădat

Marcel Cuşnir, cu cătuşe la mâini, într-un avion spre Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Omul de afaceri Marcel Cuşnir a fost extrădat în Germania, ieri după-amiază, unde urma să fie audiat de procurorii din Nurnberg, cei care au emis pe numele suceveanului un mandat european de arestare pentru o faptă comisă în urmă cu nu mai puţin de 18 ani.

Cuşnir a fost dus, ieri dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a dat pronunţarea în recursul făcut de sucevean împotriva executării mandatului şi, implicit, a extrădării sale. Din nefericire pentru el, magistraţii i-au respins recursul, iar în jurul orei 14:00, Marcel Cuşnir a fost preluat de ofiţeri Interpol şi urcat într-un avion, care a decolat spre Germania.  

 

Acuzat de un jaf de circa 10.000 de mărci germane, în 1993

Marcel Cuşnir a aflat în decembrie 2008 că pe numele său a fost emis un mandat european de arestare, fiind acuzat de autorităţile germane de un jaf de aproximativ 10.000 de mărci germane şi o presupusă tentativă de omor, comise în ianuarie 1993, în localitatea germană Zindorf.

Afaceristul a fost arestat preventiv, însă a stat după gratii doar patru nopţi. Executarea mandatului a fost suspendată pentru că, la începutul lui 2009, împotriva patronului sucevean a fost începută urmărirea penală într-un dosar de evaziune fiscală.

Dosarul cu pricina a fost soluţionat în toamna lui 2009, prin scoaterea de sub urmărire penală a lui Cuşnir şi aplicarea unei sancţiuni administrative de 1.000 de lei.

Afaceristul a contestat în instanţă soluţia procurorilor, iar luna trecută, magistraţii Judecătoriei Suceava au închis definitiv acest dosar, respingând plângerea lui Marcel Cuşnir.

 

“Într-o săptămână, e înapoi acasă”

În aceste condiţii au fost reluate procedurile de extrădare a afaceristului, care, auzind că este căutat din nou de poliţişti, a venit de bunăvoie la sediul IPJ Suceava, iar o oră mai târziu era deja încarcerat în arest.

Cuşnir, patron al mai multor localuri din Suceava, susţine că totul este un abuz al autorităţilor germane şi că toate acuzaţiile se bazează doar pe plângerea victimei, un individ de naţionalitate română, din Sibiu, care, la rândul său, potrivit avocatului afaceristului sucevean, ar fi dat în urmărire internaţională.

Marcel Cuşnir are deja angajat un avocat german, care va fi la audierile de la Procuratura din Nurnberg.

“Nu sunt probe împotriva lui Marcel, doar declaraţia aşa-zisei victime. Într-o săptămână, e înapoi acasă”, ne-a mărturisit, ieri după-amiază, unul dintre apropiaţii afaceristului sucevean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marcel Cuşnir, cu cătuşe la mâini, într-un avion spre Germania.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Marcel Cuşnir, cu cătuşe la mâini, într-un avion spre Germania3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
( 8 mar 2011, 15:05:01
Ce sa ne mai miram ca-n Romania se judeca in functie de portofelele unora, daca justitia germana se ia dupa declaratia unui urmarit international ?
1.1  RE: Penibil trimis de
( 8 mar 2011, 16:57:10
se vede ca nu esti in stare sa intelegi un articol. Ala urmarit a facut o plangere, nemtii o rezolva. Precizie germana. Nu ca la noi !!
1.2  RE: Penibil trimis de
( 9 mar 2011, 11:59:56
Yo am inteles articolul, in schimb tu bati campii cu gratie. Ce precizie germana este in a aresta un om pe baza unei plangeri fara dovezi?
2.   Al2011 trimis de
( 8 mar 2011, 18:04:26
inteleg articol?de unde as auzi ca sunt urmarit????!!!!!!!!nu de alta ,dar as vrea sa ma predau si eu...ca ..deh..spiritul civic,constiinta ..de germanist ai anilor 90 ma mustra.precizia germana o fi vreun roman?????????????[poate si invidios?]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei