Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNS şi Cartel Alfa fac plângere penală după ce BP al Camerei le-a interzis accesul la şedinţă

Marţi, 8 Martie 2011 (13:42:16)

BNS şi Cartel Alfa au făcut plângere penală la PICCJ pentru abuz în serviciu împotriva membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, pentru că nu li s-a permis accesul la şedinţa de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, deşi solicitaseră acest lucru încă din 24 februarie.

Confederaţiile sindicale BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Frăţia, CSDR şi Meridian au depus în 24 februarie, la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor o solicitare privind participarea la şedinţele camerelor reunite al Parlamentului, cu prilejul asumării răspunderii Guvernului cu privire la Codul Muncii.

Solicitarea a fost făcută pentru ca 60 de reprezentanţi ai celor cinci confederaţii sindicale să participe la şedinţă.

Cererea de participare a fost depusă pentru perioada 1 martie - 1 aprilie şi a vizat şedinţele în care urmau să aibă loc prezentarea asumării, dezbaterea eventualei moţiuni de cenzură şi votul asupra acesteia din urmă. Confederaţiile susţin că şi-au asumat obligaţia de a nu tulbura în niciun fel lucrările şedinţelor.

Sindicaliştii au aflat, luni, dintr-o declaraţie a Robertei Anastase, că Biroul Permanent a decis prin vot majoritar să nu permită accesul reprezentanţilor sindicali la lucrările camerelor reunite, fapt confirmat telefonic de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

În plângerea penală, confederaţiile susţin că prin această decizie se încalcă art. 68 din Constituţie care stipulează că "şedinţele Camerei Deputaţilor şi Senatului sunt publice" şi aceste şedinţe pot fi secrete doar în baza hotărârii adoptate de către camere, precum şi pe art.69, alin. (1) potrivit căruia în exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.

"Prin exercitarea cu rea credinţă şi în deplină cunoştinţă de cauză, membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au intrat sub incidenţă dispoziţiilor art. 246 Cod Penal, comiţând infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, decizia lor aducând o vătămare evidentă intereselor legale şi constituţionale ale reprezentanţilor sindicali. Aceeaşi faptă intră şi sub incidenţa dispoziţiilor art. 247 Cod Penal, privind abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi. Prin decizia luată, membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au îngrădit drepturile unor persoane, folosinţa acestor drepturi şi au creat o situaţie de inferioritate pe motiv de «convingeri» şi «origine socială», reprezentanţilor sindicali", se arată în plângerea înaintată Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, confederaţiile cer declanşarea urmăririi penaleşi trimiterea vinovaţilor prin rechizitoriu, în faţa instanţei de judecată.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, "din raţiuni de securitate", ca la şedinţa de marţi în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii, în Parlament să poată participa ca invitaţi doar ziariştii, nu şi cetăţenii, a declarat preşedintele Camerei, Roberta Anastase.

Ea a precizat că decizia Biroului Permanent este "o măsură excepţională", până se va face securizarea balcoanelor din sala de şedinţe.

Sindicaliştii i-au sesizat public preşedintelui Traian Băsescu încălcarea Constituţiei de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor prin decizia luată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNS şi Cartel Alfa fac plângere penală după ce BP al Camerei le-a interzis accesul la şedinţă.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNS şi Cartel Alfa fac plângere penală după ce BP al Camerei le-a interzis accesul la şedinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei