Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera a adoptat legea privind Registrul Comerţului, în acord cu deciziile CC, ONRC rămânând la MJ

Marţi, 8 Martie 2011 (14:49:28)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, Legea privind Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, eliminând articolele declarate neconstituţionale de către CC, printre care şi revenirea ONRC la Camerele de Comerţ, astfel că acesta rămâne în continuare în subordinea Ministerul Justiţiei.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, cu 242 voturi "pentru", 18 "împotrivă" şi şapte abţineri, raportul Comisiei juridice referitor la Legea pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ şi a Legii privind registrul comerţului, reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale din 2009.

Potrivit raportului suplimentar întocmit de Comisia juridică, între articolele eliminate se numără şi cel potrivit căruia "Registrul central al comerţului se ţine de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, entitate cu personalitate juridică organizată şi funcţionând pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României".

Un alt amendament aprobat în comisie şi propus plenului prevede că "Oficiul Naţional al Registrului Comerţului poate colabora cu Camera de Comerţ şi Industrie a României".

Camera Deputaţilor este for decizional.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins legea de modificare în aprilie 2010, la reexaminarea acesteia, ca urmare a deciziei CC din decembrie 2009.

Legea pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007 şi a Legii nr. 26/1990 privind
registrul comerţului, care prevedea trecerea oficiilor Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camerele de Comerţ, fusese adoptată de Camera Deputaţilor în noiembrie 2009, însă a fost atacată la Curtea Constituţională. Proiectul de lege în acest sens fusese iniţiat, în 2008, de parlamentari din PSD, PNL, UDMR şi din partea minorităţilor naţionale.

Curtea Constituţională a decis, în decembrie 2009, neconstituţionalitatea Legii care a modificat actul normativ privind camerele de comerţ din România şi pe cel referitor la registrul comerţului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera a adoptat legea privind Registrul Comerţului, în acord cu deciziile CC, ONRC rămânând la MJ.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera a adoptat legea privind Registrul Comerţului, în acord cu deciziile CC, ONRC rămânând la MJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei