Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmări neplăcute

Fostul director al BRD Gura Humorului, urmărit penal de DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul director al agenţiei BRD din Gura Humorului este urmărit penal după ce ar fi prejudiciat instituţia bancară la care era angajat cu aproximativ două milioane de euro. Ancheta este instrumentată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, iar împotriva lui Dan Răzniceanu se derulează cercetări pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Totul a plecat de la un audit intern, iar ceea ce au descoperit reprezentanţii structurii centrale a BRD a dus la o plângere penală către DNA Suceava. În baza acestui audit, dar şi a unei expertize financiar-bancare, aflată în curs de finalizare, procurorii vor stabili valoarea exactă a prejudiciului, precum şi cine a mai fost implicat în această afacere, în afara lui Dan Răzniceanu. Fostul director al agenţiei din Gura Humorului a fost şi destituit, iar ulterior a părăsit instituţia bancară pe care a folosit-o în scopuri personale.

 

Cum s-au scurs banii de la BRD

Frauda de la BRD Gura Humorului s-a derulat prin intermediul câtorva firme, printre care Erdex Finans SRL Frasin, Forestis SRL Frasin, Brico Garden SRL Gura Humorului, Moldofim SRL Solca şi SC Voroneţ SRL Gura Humorului.

Societăţile amintite au contractat mai multe credite, prin descoperire de cont pe carduri în numele unor „angajaţi”, bani care de fapt ajungeau în buzunarele patronilor. O parte din bani au fost folosiţi de patronii firmelor amintite pentru a-şi plăti facturile scadente, iar alţi bani au intrat pe piaţa neagră. Anchetatorii presupun că o parte din credite au fost acordate în baza unor adeverinţe de salarizare false, neînregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

Erdex Finans, o firmă de contabilitate care deţinea monopolul pe acest segment de piaţă în zona Frasin - Gura Humorului, a avut, în cursul anului 2008, o medie de 11 angajaţi, cu un salariu mediu de 1.000 de lei brut. Forestis Frasin a funcţionat în 2008, în medie, cu 20 de angajaţi, cu un salariu mediu de 600 de lei brut. Ceva mai mulţi salariaţi, între 22-27, a avut Brico Garden, o firmă unde salariul mediu brut nu a depăşit 500 de lei în cursul anului 2008. Şi SC Voroneţ SRL Gura Humorului a raportat 37-39 de angajaţi, cu un salariu mediu de 550 de lei lunar. Cea de-a cincea firmă care a luat bani de la BRD Gura Humorului în numele propriilor angajaţi, SC Moldofim SRL Solca, prezintă şi cea mai mare curiozitate. Mai exact, firma nu are înregistrat la ITM Suceava nici un angajat, de unde rezultă că adeverinţele salariale prezentate la bancă erau false. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director al BRD Gura Humorului, urmărit penal de DNA.
 Vizualizări articol: 1947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul director al BRD Gura Humorului, urmărit penal de DNA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRD HUMOR ?......mici copii. trimis de
( 8 mar 2011, 13:36:49
D-ule Sandrinio,imi plac articolele tale,mai ales cele din ultima vreme despre "MARII" bancheri si "MARII" oameni de afaceri din zona Radauti. Ca unul care cunosc din interior " reteta " imi permit sa-ti dau o sugestie. Fa niste cercetari sa vezi cite contracte de munca pe perioada nedeterminata erau inregistrate la ITM SV,ce salariu era trecut in contr de munca,si cate adeverinte de venit cu salariu urias pentru credite de nevoi personale au emis societatile comerciale din Voitinel si Vicov: VASOTI, SUNAMITA, AGDESY, EPA-FLEX.......si ce sume astronomice s-au sifonat si prin aceasta metoda (nu numai cea de scont) catre oamenii din spatele acestor srl-uri de doi bani cu ajutorul conducerii la aceea vreme a CEC Radauti, BCR Radauti, CEC Suceava si nu numai. Succes.
1.1  RE: BRD HUMOR ?......mici copii. trimis de
( 8 mar 2011, 15:16:46
Bravo GURALUMII , ai perfecta dreptate . Daca imi permiti fac si eu o paranteza : in speta , cam 90% din credite sunt facute cu adeverinte de salarizare false , adeverinte ce contin date eronate , salarii astronomice fata de cele reale . Si uite asa de aia ursul n'are coada ...
2.   BRD-BRICOGARDEN SRL trimis de
( 8 mar 2011, 14:22:59
E interesant cum de acel paron ITALIAN de la Bricogarden care s-a folosit de angajati pentru a fura bani din BRD inca nu este tras la raspundere. Probabil ca acum se bucura de acei bani ''cucerirea'' cu 50 de ani mai tanara. Acesti infractori sunt denumiti INVESTITORI STRATEGICI, avem o legislatie bune de sters la....
3.   Praf in ochi... trimis de
( 8 mar 2011, 14:58:36
Vor scapa toti asa cum au scapat si cei doi Lucescu- tata si fiu cand au adus in prag de faliment Banca Agricola sucursala Suceava.
4.   RE:BRD-BRICOGARDEN SRL trimis de
( 8 mar 2011, 16:41:58
Atentie D-LE RADUEMILIAN ! Daca eu te chem la mine acasa cind sotia mea e la servici ,iti deschid usa ,te primesc in casa,te servesc cu o cafea, iti dau plasma ba mai mult te si ajut s-o cari la masina ta ,atunci sotia mea nu te poate acuza PE TINE de furt. Nimeni,repet nimeni nu putea sa ia daca nu avea documentele in regula FARA AJUTORUL SI COMPLICITATEA CELOR CARE-L APROBAU,a sefului de la retail care avea pretentii de comision intre 5-10 % la fiecare credit acordat.Acesti "bancheri" care ptr a-si atinge targhetul si a lua prime grase ptr aceasta ,te intrebau doar atit. Cati bani,cite credite vrei ? tu adu buletinele, ca adeverintele de salariu le facem aici.Facem o interogare si-ti spun cit trebuie sa fie brutul si netul si in 30 minute iei banii de la casierie si daca n'ai toate actele la tine ,nu-i nimic ,vi zilele urmatoare si le aduci,da....asigurarea de viata ,de cutremur ,de sanatare,casco, pe casa,masina ,asg ptr copii .r.c.a.,pilon de pensie 1,pilon 2 etc... le faci la nevasta ,fica ,sotul ,afara de comision.Adica adv de salariu se facea in functie de cati bani aveai nevoie.Cine-i instigatorul ,hotul aici ? si vine "MARELE" -la propriu- bancher Harasemiuc si in dreptul la replica publicat in monitor incearca sa ne prosteasca ,cum ca el usturoi n-a mincat si nici gura nu-i miroase.Stiu ca tu nu aveai nici o treaba cu persoanele fizice .Acolo era COCOS.Tu erai la un nivel mai mare.Nu te incurca-i cu maruntis.S-o crezi tu ca cineva plateste singuri toate oalele sparte. FOALFA,IONICA,MARCEL,ARCADIE si toti ceilalti nu sint prosti.Cum ii stringe DNA-ul de c--ie cum spun tot Nu te mai da fata mare.Ai vrut un pic de unt mai mult pe felia ta ...asta e,platesti.Cei de la VICOV si VOITINEL au furat gaina ,tu ai stat de 6,DAR ATI MANCAT-O IMPREUNA.Sa nu vi sa-mi spui ca nu stiai ca doar nu erai portar la banca,erai director la corporate nu? Nu te laudai tu ca in pixul tau stau zeci de miliarde de lei ? Am ceva de facut acum ,dar revin mai tarziu.
5.   O PARTE DIN ADEVAR trimis de
( 8 mar 2011, 18:12:04
Sunt o persoana care a fost victima a acestei marsavii si as dorii sa va spun o parte din adevar.In legatura cu bricogarden nu italianul a luat banii,ci catalin pintilescu s-a ocupat de afacere si a furat.Verificati sa vedeti ce casa si-a facut pe strada manastirii humorului.Celelalte firme care au furat impreuna cu razniceanu au fost coordonate de flutur.Verificati si veti afla ca ERDEX,administrata de taranul dan din doroteia, are contracte cu consiliul judetean pentru drumuri,panaci de exemplu.Moldosim este firma baiatului lui FOTEA NICULAE care este inspector la fisc la Gura Humorului.In concluzie toate firmele si toata furaciunea s-a facut cu acordul lui FLUTUR.Care a fost ajutat de Gelu Mardare,Catalin sotul doctoritei de la mh, de catre primarul din Humor URSACIUC si bineanteles marii politisti de la politia economica Gura Humorului PINTILIE si POPA.In cele din urma Razniceanu a fugit,Simota a ajuns femeie de servici la hotel Best in Gura Humorului,Boldisor a avut sansa si a emigrat in america, iar Anca Graul a ajuns .....Asta este istoria celor doua milioane de euro.Iar prostii platesc taxe si comisioane.Credeti ca aceasta pleava inculta a societatii in care traim va pati ceva? Eu nu cred.
6.   O PARTE DIN ADEVAR trimis de
( 8 mar 2011, 18:14:53
doriti mai multe detalii? treceti pe la kodak,a lui ciocan,si bogdan furnica va va povesti mai multe.Inclusiv cum i-a urmarit pe capii afacerii,unde se intalneau,cu cine,la ce ora,etc
7.   Adevarul nimanui trimis de
( 9 mar 2011, 22:08:31
In primul rind articolul din monitorul este o copie fidela a celui din obiectivul de acum doi ani ,nimic nou sub soare ,fantastica gaselnita gazetareasca si o stire de actualitate ,in al doilea rind cel supranumit TASCA spune numai prostii ,acuze generale si merita sa fie o victima numai dupa ce spune el ,stie el tot si acuza pe toata lumea ,esti bun TASCA ,dar nu se vede
8.   Cine are dreptate trimis de
( 9 mar 2011, 22:11:15
RaduEmilian are perfecta dreptate si are si argumente ,bravo
9.   Lamuriere trimis de
(10 mar 2011, 16:11:46
Azi m-am intalnit cu patronul de la Bricogarden (italianul) si era revoltat pe comentariile facute ca nu sunt adevarate. A dorit sa afirme ca inapoiat suma de 1,3 miliarde lei BRD-ului. Ce parere aveti?
10.   Nimic de comentat trimis de
(10 mar 2011, 18:57:57
totul este o parodie,nimeni nu este vinovat ,de ce ? brd-ul trebuia sa asigure o corectitudine ,dar ei doar au profitat si cum se afirma unii chiar au platit,dar adevaratii vinovati italianul de la Frasin ,patron de restaurante si de mansarde ,finantator de campanii electorale liberale ,pentru care s-a desfasurat toata acesta tevatura este relaxat ,de ce ? l-au protejat mares de la brd impreuna cu acolitii sai ,de ce sunt considerati vinovati altii micuti si nu se cauta adevaratii infractori ,DNA-ul ce parere are ? tot papagalii mici sunt si vor fi considerati vinovati
11.   Comentariu trimis de
(10 mar 2011, 19:00:52
Raduemilian ce vrei sa spui ? ca ala daca a platit ceva are dreptate ? sa-l aplaudam ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei